S-a întors roata cozilor comuniste: sute de persoane stau la rând ore întregi ca să plătească dările la stat

Cozile de pe vremea lui Ceauşescu s-au întors. Apar în fiecare lună, în ultima zi de plată a dărilor către stat. Pe data de 25 sute de ieşeni aşteaptă ore întregi ca să achite taxele la Fisc. Aşa s-a întâmplat şi marţi dimineaţa. Oamenii sunt revoltaţi că trebuie să aştepte, dar reprezentanţii finanţelor le sugerează că au şi alte zile la dispoziţie.

 

Aşteptatul la coadă pe vremea comunismului era o necesitate. Nu stăteai la rând, nu primeai raţia de mâncare. Acum tot la cozi se sta, dar de data aceasta ca să plătim dările către stat. Coada de câteva sute de persoane a ajuns marţi până în starda, în fata Fiscului. Mulţi s-au lăsat până în utima zi să achite taxele către stat. Aşa că se văd acum nevoiţi şi revoltaţi să aştepte până intră la ghişeu.

 

După data de 25 se percep penalizări de întârziere a plăţii. În clădirea finanţelor se colectau banii la patru ghişee. Acum există posibilitatea plăţilor prin banca sau online, după cum este afişat peste tot.

 

 

Reprezentanţii fiscului le recomandă ieşenilor să facă plăti şi în alte zile pentru a evita aglomeraţia.

 

Peste 20.000 de contribuabili au de făcut plăţi în fiecare lună. Mulţi dintre aceştia plătesc online sau vin din timp să achite taxele şi impozitele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here