S-a încheiat întâlnirea Iohannis-Orban: Care sunt variantele pentru negocieri

Discuţia dintre Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni, s-a încheiat. În cursul zilei de marţi, PNL urmează să aibă o nouă rundă de negocieri cu USR-PLUS, fără UDMR.

Potrivit unor surse politice, se contureză două noi scenarii pentru deblocarea situaţiei, ambele în contradicţie cu decizia BPN al PNL de a-l susţine pe Florin Cîţu.

Prima variantă ar fi ca preşedintele Klaus Iohannis să-l propună tot pe Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru. În această situaţie, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor ar putea merge fără probleme la USR-PLUS.

A doua variantă ar fi una care ar lovi direct în unitatea Alianţei USR-PLUS. Preşedintele Iohannis l-ar desemna premier pe Dacian Cioloş, manevrp care l-ar lăsa pe Dan Barna în afara jocului. Ludovic Orban ar avea liber la preluarea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, una importantă pentru statutul de cameră decizională în multe domenii şi pentru instituţiile subordonate, cum ar fi Monitorul Oficial.

Între timp, chiar după finalizarea discuţiei de la Cotroceni, Dan Barna i-a dat „şah” lui Orban anunţând că renunţă la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi îl propune pe Cătălin Drulă. Orban se află într-o poziţie delicată, riscând să piardă totul odată cu pierderea funcţiei de premier şi de preşedinte al Camerei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here