Rusia a atins linia roșie trasată de Turcia: ‘Asemenea fapte împlinite ilegitime nu vor fi recunoscute de comunitatea internaţională’

Turcia a condamnat miercuri referendumurile de anexare „ilegitime” ale Rusiei în patru regiuni aflate sub controlul său în Ucraina, scrie AFP, potrivit Agerpres.

„Asemenea fapte împlinite ilegitime nu vor fi recunoscute de comunitatea internaţională”, a afirmat Ministerul turc de Externe într-un comunicat.

Turcia nu a recunoscut niciodată anexarea de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea, care a avut loc în primele luni ale unui conflict mocnit care a izbucnit în 2014 şi a culminat cu intervenţia Rusiei în Ucraina la 24 februarie.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, care întreţine relaţii cu Kievul şi Moscova, a încercat să deschidă discuţii şi să ajungă la un armistiţiu, până în prezent fără succes.

Însă decizia Rusiei de a organiza în curând referendumuri privind anexarea teritoriilor cucerite şi de a mobiliza parţial rezerviştii marchează o agravare a conflictului.

Marţi, preşedintele Erdogan le-a declarat liderilor mondiali reuniţi la Naţiunile Unite la New York că Moscova şi Kievul au nevoie de ajutor pentru a găsi o „rezolvare demnă” a crizei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here