Rugăciuni pe străzile oraşului: Romano-catolicii ies duminică în procesiune prin oraş

Duminică după-amiaza catolicii din Iaşi ies în procesiune pe străzile din centrul oraşului. Preoţii şi credincioşii marchează sărbătoarea „Trupul şi Sângele lui Isus”.

 

Se vor face rugăciuni pentru oraş şi pentru ţara, în acelaşi timp cu ceremoniile conduse de Papa Francisc, la Vatican. După procesiune va avea loc un spectacol caritabil pentru copiii din Kenya.

 

Procesiunea începe la ora 18.00 pe următorul traseu: Stradela Trei Ierarhi, Bd. Ştefan cel Mare, Str. Anastasie Panu, Costache Negri cu întoarcere la catedrala pe Str. Colonel Lângă.

 

Liturghia şi procesiunea de anul acesta au şi un scop special: unirea cu rugăciunea şi adoraţia din bazilica „Sfântul Petru” din Vatican, celebrata de papa Francisc. Catedralele din lume, timp de o oră, vor fi sincronizate după ora Romei şi vor fi în comuniune cu papă în rugăciune.De la ora 19 în catedrala este programat un spectacol caritabil. Fiecare poate să facă donaţii pentru copiii din Kenya.

 

Spectacolul va cuprinde melodii din repertoriul internaţional, clasic şi tradiţional kenyan. Fondurile strânse vor fi destinate construirii unei grădiniţe pentru copiii din Kenya.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here