Rubrica cu chiricării

  • Chirica + Băsescu = love SIE. Asta e ecuaţia prezenţei primarului pseudo-social-democrat de Iaşi la lansarea unui candidat pentru primăria Chişinăului, propus de partidul pseudo-popular al scandalagiului ex-preşedinte Băsescu.

Cum e posibil ca un serviciu de informaţii presupus serios să lucreze cu papagali ca Mihai Chirica ? Vă rog frumos, nu mai puneţi întrebări naive ( grupa de legătură SIE -SRI Iaşi, salut ! ). Ori vi se pare cumva că, în 28 de ani, SIE ( la fel ca SRI ) a făcut vreo mare brînză în Basarabia ?

P.S. Tovarăşi ofiţeri ieşeni ( SIE & SRI ), dacă vă lasă şefii, mă gîndesc să vă propun nişte cursuri private de basarabenologie operativă. Nu, nu pe degeaba, da’ vă fac reducere pentru fiecare coleg adus la cursuri.

  • S-a-ntîlnit ciobanul mînjit cu haita de lupi smeriţi. Traducere : fiindcă lumea a început să se revolte contra mizeriilor incredibile pe care primăria le tolerează din partea ” dezvoltatorilor imobiliari ” ( şmecherii milionari care construiesc oriunde, oricum şi prost ), primarul Mişu Kiri s-a speriat oleacă şi a convocat o întîlnire cu amicii lui de cumetrie şi bunăstare, ca să se facă-că le face din deget.

Aşa-i că v-a înduioşat pînă la lacrimi grija primarelui pentru spaţiile verzi şi pentru aerul curat al ieşenilor … ? Şi eu sînt emoţionat teribil. Dacă o să aud cumva că nişte şpăgi grele s-au transformat în case pentru sărmani, atunci zău că mă convertesc la religia primaro-imobiliaristă. Pînă atunci, doar parafrazez o replică celebră dintr-un film : ” Fir-aţi ai dracu’ , cu teatrul vostru ! „.

  • La începutul fiecărei luni, chioşcurile de bilete ale firmei de transport local a primăriei sînt aglomerate, timp de cîteva zile, de grupuri mari de pensionari, cîte 15-20-30, îngrămădiţi pe două-trei rînduri diforme, fără cap şi fără coadă. Cine vrea să cumpere un bilet sau un abonament are de obicei mari probleme, în funcţie de dispoziţia majoritară a grupului de pensionari, care aşteaptă permisele de transport gratuit.

Dacă marii iubitori de pensionari din primăria chiricistă n-au găsit, în anul 2018, o modalitate mai puţin penibilă şi deranjantă de a distribui aceste permise, probabil că sînt mari nostalgici ai cozilor din perioada comunistă. În cazul ăsta, tovarăşe Chirica, ia-ţi-l pe cumătrul viceprimar Harabagiu şi duceţi-vă, la pachet, în Coreea de Nord. Numai că ai grijă, acolo mangleala din bani publici e chestie de pedeapsă capitală sau pîrnaie grea. Da’ cu ăla micu’, napoleonul comunist, cre’că o să vă înţelegeţi, că semănaţi la unele chestii. Mult succes, tov. Kir-Jong-Zdrong !

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here