România este definită prin eroii săi din trecut și din prezent!

Ziua Națională a României din acest an este umbrită din nou de contextul pandemic actual și de numărul de confrați care și-au dat ultima suflare singuri sau în spitale. În această negură există foarte mulți eroi anonimi, medici, asistente și personalul medical auxiliar, care se luptă ca pe front pentru a salva cât mai multe vieți. Și fac asta de aproape  doi ani de zile, fără încetare.

,,Astăzi, când sărbătorim ziua tuturor românilor, este un prilej foarte bun să ne amintim  provocările și obstacolele pe care le-au depășit strămoșii noștri, care aveau un ideal, cel al unei națiuni unite. Ne îndreptăm inimile și mulțumirile către eroii neamului din trecut și din prezent, fără de care poate noi nu am fi fost astăzi aici. Îmi doresc ca în această zi specială fiecare dintre noi să se oprească un moment și să le mulțumească tuturor medicilor și asistentelor care salvează vieți. Consider că ei și ele sunt eroii României de astăzi și că merită toată aprecierea pentru eforturile și devotamentul lor. La mulți ani tuturor!”, transmite Monica Berescu, deputată USR PLUS și membră în Biroul Național USR.

Marea Unire de la 1 decembrie 1918 a oferit recunoaștere unui popor harnic, cu valori creștine, care își iubește țara oriunde se află. Dacă facem un arc peste timp, România s-a dezvoltat și s-a integrat din ce în ce mai bine în spațiul european, mai ales în ultimii 20 de ani. Acum, la ceas aniversar, trebuie să redăm demnitatea românilor și să dezvoltăm o țară modernă, cu care să ne mândrim.

Avem ocazia să scriem istoria acestei țări, iar în prezent fiecare dintre noi poate scrie o pagină din ea. Este nevoie de un efort comun pentru a construi țara la care visăm cu toții, țara care să-și câștige locul în politica europeană și prestigiul pe plan mondial.

La mulți ani, dragi români, și vă îndemn să luptați în continuare pentru o Românie europeană!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here