REVOLTĂTOR! O adolescentă din Ploiești, BOTEZATĂ ÎN SÂNII GOI într-o parohie ortodoxă

Este un eveniment cel puţin ciudat pentru un lăcaş de cult: o adolescentă botezată în sânii goi. Fotografiile au fost realizate în acest an, la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Ploieşti şi ţin loc de orice comentariu.

 

Preotul paroh Gabriel Oprea, cel care a săvârşit “minunea”, precum şi cu şeful său pe linie administrativă, protopopul Ştefan Muşat consideră că nu s-au încălcat legile bisericeşti. “Fetiţa provine dintr-o familie de etnie romă, cu venituri mici şi noi am botezat-o fără să luăm nici un ban. Vreau să vă spun că fata e un copil şi e fecioară. Noi am săvârşit taina botezului, nu ne-am gândit la păcat”, au precizat preoţii pentru dezvaluiri.ro.

 

Ar fi trebuit să poarte cămaşă

Nu avem nici un motiv să îi contrazicem pe cei doi preoţi, dorim doar să le amintim că în comu-nităţile de romi căsătoriile se înfăptuiesc la vârste fragede. De asemenea, cei doi ar trebui să ştie că regulile bisericeşti prevăd ca în situaţia în care cel botezat nu mai este copil, să fie îmbrăcat într-o cămaşă lungă. În această situaţie, candidatul la botez nu e cufundat în cristelniţă, ci e stropit cu apă sfinţită, taina Bisericii având acelaşi efect.

 

(Sursa: libertatea.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here