Reprezentanți ai MMB AGREEAZĂ ideea includerii României într-un PROIECT EUROASIATIC controlat de RUSIA. Consilierul mitropolitului Teofan îl consideră SEDUCĂTOR

O postare pe portalul doxologia.ro a numărului doi din cadrul conducerii Mitropoliei Moldovei și Bucovinei (MMB), părintele Constantin Sturzu, a atras atenția jurnaliștilor ieșeni de la cityzen.ro. Editorialul semnat de consilierul ÎPS Teofan vorbește despre proiectul euroasiatic avansat de un fost ofițer KGB și ideolog al imperialismului rus ca despre o posibilă alternativă la „decandența” occidentală.

 

Consilierul ÎPS Teofan şi purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu  declară că “proiectul euroasiatic” este “seducător” pentru România. Sturzu îl citează pe un fost KGB-ist, Aleksandr Dughin, în susţinerea afirmaţiilor sale, afirmă jurnalistul de la cityzen.ro. Acelaşi Dughin care, recent, declara: “Existenţa poporului rus ca un tot întreg şi organic este lipsită de sens fără construirea unui imperiu continental. Ruşii vor rămâne o naţiune doar în cadul Noului Imperiu. Noul Imperiu trebuie să fie euroasiatic, continental şi în perspectivă mondial“.

 

Dughin este fondatorul Partidului Eurasia, amintește sursa citată.

Fragment din editorialul semnat de Constantin Sturzu, textul putând fi consultat integral pe portalul doxologia.ro. 

 

Puţină lume a comentat sau sesizat comentariile lui Aleksandr Dughin, considerat unul dintre “cei mai influenţi gânditori geopolitici ai Rusiei de astăzi”, declaraţii din care spicuiesc:

 

 

“România s-ar putea uni cu Moldova în care să fie reintegrată şi Transnistria…. Proiectul eurasiatic, Comunitatea Economică Eurasiatică, începe să capete popularitate. Din ce în ce mai multe ţări din spaţiul ex-sovietic devin interesate de acest proiect. La fel, există interes din partea unor ţări din Europa de Est şi ţări cu influenţă la nivel regional, adică Turcia şi Iranul. Grecia se gândeşte la posibilitatea ieşirii din Uniunea Europeană. Despre posibilităţile apropierii de Comunitatea Economică Eurasiatică vorbeşte premierul maghiar Viktor Orban. În fond, proiectul eurasiatic este o stea în ascensiune pe când Uniunea Europeană este o stea căzătoare… Veţi vedea că a treia verigă a lanţului regional al apropierii de noua alianţă va fi România.”

 

Cu alte cuvinte, este un semnal foarte clar că vecinul de la răsărit nu va ezita nici o secundă să exploateze nemulţumirile românilor faţă de UE. Mai mult, Dughin vorbeşte despre acest proiect euro-asiatic ca fiind construit pe demnitate naţională şi pe “valorile ortodoxe”. Ce poate fi mai seducător pentru o Românie căreia i se prezintă, astfel, idei cu mult mai familiare decât un “amalgam ciudat în care se îmbină Babilonul şi Sodoma” (ca să citez până la capăt pe Aleksandr Dughin)?

 

(Sursa: cityzen.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here