Rectorul Tudorel Toader, primul ministru ieșean din Guvernul Grindeanu!

Comitetul Executiv Naţional al PSD, reunit astăzi pentru a lua o decizie în privinţa noului ministru al Justiţiei, a oferit ieșenilor o surpriză deosebit de plăcută. Astfel, la propunerea premierului Sorin Grindeanu, prof.dr. Tudorel Toader, rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“, a preluat portofoliul de la Ministerul Justiţiei, fiind primul ministru ieșean din guvernul în funcție!!!

Tudorel Toader a fost timp de 10 ani judecător al Curţii Constituţionale din România până în 11 februarie 2016, când a fost ales prin vot rector al Universităţii „Al. I. Cuza”. Din 2003 Tudorel Toader este profesor al Universităţii ieșene, la Facultatea de Drept, unde din 2004 până la preluarea mandatului de rector a fost decan.

Actualul ministru al Justiției este şi membru al Comisiei de la Veneţia (Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept), de remarcat fiind şi faptul că nu face parte din niciun partid politic.

Conform Legii Educaţie Naţionale, pe timpul ocupării demnităţii de ministru, Tudorel Toader nu va mai putea fi şi rector al Universităţii „Al. I. Cuza”. Prin urmare, va trebui luată o decizie la nivelul Consiliului de Administraţie şi al Senatului UAIC pentru a stabili cadrul legal pentru numirea unui prorector care să preia atribuţiile de rector.

Cel mai probabil, prof.univ.dr. Mihaela Onofrei, actual prorector pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic și sectorul public al UAIC va fi delegat pe poziția de rector interimar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here