Război în USR din cauza votului împotriva A8. Bulai îi cere lui Goțiu să facă pasul înapoi

Vicepresedintele USR, Iulian Bulai, cere public colegului sau Mihai Gotiu sa faca “un pas in spate” pentru ca ar fi influentat senatorii USR sa se abtina la votul pentru traseul autostrazii A8. “Grupul parlamentar USR SENAT avea decis un vot pentru, Goțiu a dat îndem de vot de abținere.”, sustine Emilian Bulai intr-o postare pe Facebook. Cititi mai jos textul integral al postarii:

“Senatorul Goțiu trebuie să își asume greșeala lui și să facă un pas în spate.

Mihai Goțiu a greșit când a poziționat grupul parlamentar USR de la Senat împotriva Autostrăzii A8 din Moldova. Grupul parlamentar USR SENAT avea decis un vot pentru, Goțiu a dat îndem de vot de abținere.

A greșit pentru că nu s-a consultat cu colegii din Moldova, a greșit când a prezentat antitetic investițiile în autostrăzi, A8 și interesul pentru mediu.

Mihai Goțiu nu trăiește în singura zonă a țării unde nu avem deloc autostrăzi – Moldova, și nu ar trebui să aibă opinii exprimate în Senat care împiedica construirea acestora. Fie piedici în chestiuni de mediu, fie piedici în chestiuni de termene necesare pt execuția A8 în legea autostrăzii A8.

Biodiversitatea este importantă. Libelulele, broaștele, gândacii, nuferii, șoarecii de câmp și păianjeni sunt importanți. Dar nu mai importanți decât OMUL. Iar acest lucru a fost ignorat de colegul Goțiu care prin împiedicarea acestor investiții, izolează în continuare milioane de români din cauza lipsei de infrastructură rutieră în Moldova și îi condamnă la sărăcie.

Mihai Goțiu este și membru în Comisia de politici publice a Alianței USRPLUS. Nu am încredere că viitorul nostru și viitorul investițiilor în infrastructura rutieră în țară sunt pe mâini bune prin prezenta lui Goțiu în această comisie.

Toate interesele, și cele de mediu și cele de investiții în autostrăzi, se pot armoniza perfect dacă se vrea. Putem găsi soluții împreună, dar nicidecum nu putem prezenta cele doua priorități USR ca fiind ireconciliabile. Ambele sunt importante și ambele pot fi apărate dacă suntem orientați spre soluții, nu spre declarații iresponsabile.

Voi solicita în consecință excluderea senatorului Mihai Goțiu din această comisie. În cadrul următorului Comitet Politic al USR, voi solicita acest lucru alături de mai mulți colegi președinți de organizații USR din Moldova. Suntem 5 organizații județene din Moldova care facem această solicitare.

Voi aduce la cunoștiință acest lucru și partenerilor noștri de Alianță de la PLUS, în cadrul următoarei ședințe de Birouri Naționale Reunite.

Vom îndrepta acest vot când legea va ajunge la Camera Deputaților.

Mediul înconjrător, biodiversitatea și animalele sunt importante, dar niciodată mai importante decât OMUL.

Sper ca acesta să fie crezul după care vrem să construim această țară.

Episodul nefericit de la Senat face parte din perioada de maturizare a USR. Nimeni și niciodată nu va putea lua acest partid pe persoană fizică. Acest lucru a fost făcut de senatorul Mihai Goțiu. Va trebui să își asume acest lucru și trebuie să suporte consecințele.

Construirea autostrăzilor din Moldova este mai importantă decât orice găselniță de-a lui Goțiu.

Am susținut de la începutul mandatului meu nevoia autostrăzilor în Moldova. Nu voi face niciodată niciun compromis în acest sens.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here