Raport de activitate al senatorului PSD Maricel Popa: Zeci de inițiative legislative și sute de interpelări către Guvernul României (P)

Sute de interpelări și întrebări adresate Guvernului României, dar și zeci de inițiative legislative ce au fost transformate în legi. Senatorul PSD Maricel Popa a ajuns la ora bilanțului în Parlamentul României, proiectele inițiate de politicianul ieșean fiind printre cele mai numeroase dintre aleșii județului.

Senatorul PSD de Iași Maricel Popa se numără printre parlamentarii din județ cu o activitate intensă la tribuna Parlamentului României. Senatorul ieșean a avut zeci de interpelări, proiecte legislative, dar și câteva sute de luări de cuvânt în calitatea sa de parlamentar ales în circumscripția electorală a Iașului. În cei aproape patru ani de mandat în Senatul României, Maricel Popa a avut inițiative care au vizat direct Iașul și locuitorii județului.

Zeci de inițiative legislative în Senat

De la preluarea mandatului și până în prezent, senatorul PSD Maricel Popa a avut 67 de inițiative legislative, dintre care 28 au fost promulgate ca legi. Printre acestea, s-au numărat cele privind înființarea și funcționarea Punctelor Gastronomice Locale, proiect devenit lege în luna decembrie 2023. De asemenea, senatorul ieșean a contribuit la o propunere legislativă pentru completarea Legii drepturilor pacientului nr.46/2003, devenită lege în luna mai a anului trecut. În plus, Maricel Popa și-a adus contribuția și la o propunere legislativă pentru completarea și modificarea Legii educației naționale nr.1/2011, proiect care a fost publicat în Monitorul Oficial.

O sută de întrebări adresate miniștrilor din Guvernul României

Maricel Popa a avut 100 de întrebări adresate miniștrilor din Guvernul României de la începutul mandatului și până în prezent. Senatorul de Iași a solicitat, printre altele, detalii despre oportunități de finanțare pentru reducerea poluării, stadiul proiectului sălii polivalente „Regina Maria” Iași, dar și despre soluții pentru finanțarea tronsoanelor din Autostrada A8  Iași- Târgu Mureș, precum și graficul de lucru. Parlamentarul ieșean a mai solicitat lămuriri despre stadiul proiectului hidrocentralei de la Pașcani, dar și despre fondurile alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență pe zona culturală a județului.

Interpelări către primul ministru pentru proiectele Iașului

Senatorul Maricel Popa a avut și aproape o sută de interpelări către Guvern, la care s-au adăugat cinci interpelări către premierul României. Senatorul ieșean a solicitat lămuriri despre stadiul proiectelor autostrăzilor din zona Moldovei, despre implementarea Programului Național de Redresare și Reziliență, despre verificarea în teren a campaniilor de împăduriri din întreaga țară. De asemenea, senatorul social democrat de Iași a mai solicitat premierului României și detalii referitoare la alocările financiare către comunitățile din județ, precum și luarea unor măsuri urgente pentru stoparea creșterii prețurilor la carburanți.

Cel mai activ parlamentar ieșean pentru A7 și A8

Maricel Popa este implicat și în susținerea proiectelor privind construcția Autostrăzii Moldovei A7 și a Autostrăzii Unirii A8. Senatorul ieșean a avut numeroase ieșiri publice pe aceste teme, arătând că cele două mari obiective ale Iașului beneficiază de susținerea Executivului pentru a fi duse la bun sfârșit.

Conectarea Moldovei de restul țării este un deziderat la care social-democrații și-au asumat să muncească, indiferent de funcțiile pe care le-au ocupat. Astfel, pentru aceste mari proiecte de infrastructură rutieră m-am implicat cu mare devotament, fiind conștient de importanta acestor investiții strategie pentru economia regiunii, pentru siguranța rutieră, dar și pentru creșterea nivelului de trai în zona de nord est prin atragerea de investiții odată cu realizarea conectivității”, a spus Maricel Popa, senator PSD Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here