Ramona Strugariu, noul cozonac cu cacao umană by USR-PLUS

Ramona STRUGARIU in the EP in Strasbourg

despre slinul mental elevat, cu panglicuțe progresist-ciocoiești

 

Cu niște ani în urmă, ex-ministra Monica Macovei, uitata eroină de carton a justițăriei și politicăriei romîneze, dădea încă o probă a penibilozității sale ieftine, cu franjuri de PR. Ca invitată de onoare a unei emisiuni de semi-cocălăreală TV, fosta procuroare disciplinată a regimurilor Ceaușescu & Iliescu a povestit poporului ce modest trăiește ea, cam pe credit, într-un apartament cu cîteva camere din centrul Bucureștiului. Duamna ex-procuroare & ex-ministră Macovei fiind, la data minunatei emisiuni mondenicioase, parlamentăreasă europeană din partea PDL-ului băsist, cu minimum niște sute de mii de euro ( spre milion) intrate în conturi, pe durata mandatului euro-parlamentar.

Ca fostă șefă de cabinet a euro-parlamentăresei băsiste Monica Macovei, nu e deci o mare mirare că euro-deputata Ramona Strugariu ( USR-PLUS )  folosește aceleași scheme ieftin-penibiloase, pentru a ne arăta cum se sacrifică ea, mititica, pentru țară și popor. ,, Despre deputăție, între 2 şedințe. Aşa arată pauza de prânz, atunci când o am – adică foarte rar. Şi e cam singura masă a zilei, la mine. Zic fiindcă există oameni care cred că noi ne petrecem viața în întâlniri pe la restaurante de lux şi în cine de fițe, la Bruxelles. Nu e aşa. ,, , ne-a spus dojenitor duamna Ramona, pe Feisbuk, punînd și o poză cu castronul plasticos de zamă și bucata modestă de pî’ne. Deci să vă fie clar, prostanilor care sînteț’ voi : duamna Ramona by USR-PLUS mănîncă decît o zamă cu pî’ne la cîteva dzile, daaa …?

Traducsion pur lio popor dă proști romînezi : ,, Uăăi, prostălani nesimțiți, io mă sacrifichez pentru voi, da’ voi mîncați ciuperci despre mine, năcăjiților, sărmanilor și sărakilor !  Nu v-ar fi rușine, gloată ineptă by Teo Balkonsky ! ”. 

Un comentator de pe pagina duamnei Ramona i-a răspuns cam abrupt tovarășei euro-parlamentărese USR-PLUS : ,, Problema nu e că mâncați ciorbă, ci că mâncați rahat ! ,,. Nu-i un răspuns foarte academic, dar rezumă destul de exact fonfleul flatulent emis, urbi et ciorbi, de martira gastro-dietetică a progresismului euro-parlamentărez.

Galeria rugbistică a stadionului ,, Rulmentul ,, din Bîrlad ( orașul natal al divei culinaro-sobrietoase) i-ar fi răspuns probabil și mai abrupt, cu o parafrază după titlul ne-academic al unei cărți cu oarece notorietate : ” Scurge-o, Ramona !  ‘‘. Despre supa din poză e vorba, desigur. Iar dacă absolvenții de pension s-au ofuscat din cauza acestei parafraze, e doar problema lor și a ipocriziei fariseice din dotare.  Fiindcă despre ipocrizie fariseică de joasă speță e vorba, în acest nou episod din seria ,, Bonjur, popor de proști sălbatici ! ,, .

Ca și cum prima flatulență cu franjuri FB n-ar fi fost de-ajuns, zeloasa duamnă euro-parlamentăreasă Ramona by USR-PLUS a ținut, cu tot dinadinsul ei penibil, să mai adauge și alte pîrțuri mentale. Și publice. De exemplu, explicîndu-i extrem de doct unei fraiere votante că ‘mneaei, Ramona Strugariu von Dosenstein und Borta Conturului, nu are leafă, ci doar indemnizație de aproape 7.000 de euro lunar. Panimaiete, prostime votantă ?

După această probă de jmekerie nesimțiță, de doi lei, ca la bîlciul cu ,, alba-neagra ,, din Murgeni, recunosc, fără nici o rezervă, că vreau să-i adresez duamnei euro-parazite Ramona by USR-PLUS o întrebare directă, în stilul galeriei rugbistice a stadionului ,, Rulmentul ,, ( feat Ion Creangă & stadionul din Vetrișoaia , sau invers ) : ,, Faa, Ramoano, da’ nu mai bini te-i duce tu spri locu’ cela umbros & matern … ?,, .

Eskiuzemoa, medam e mioso, da’ este o limită a tupeului parșivist, totuș’. Cînd ești doar un bibelău de porțelan, decorativ, pavlovian și nesimțit, dar dai lecții găinățoase prostimii care te hrănește cu icre negre, inghinalitatea maternă e singura direcție în care poți fi trimisă. Cu flori și cu busuioc, desigur. Iar dacă mătușa Mihaela Miroiu, guruleasa feminismului de carton romînez, sprijină călduros astfel de pîrțuri gonflabile, asta e doar încă o dovadă că bătrînețea nu e, obligatoriu, aducătoare de bun simț.

Decît să strice aerul feisbucist cu panseuri dorsale, tovarășa euro-parlamentară Ramona Strugariu by USR-PLUS ar face bine să apară mai des prin Iași, capitala Moldovei și orașul studenției sale. Că tot e cam singura reprezentantă a regiunii în Parlamentul European. Ori o fi vreo mimosa pudica, temătoare de contactul cu prostimea care îi bagă în cont sute de mii de euro ? Nu te teme, Ramoano, chiar dacă ești mai degrabă o mimosa zăludica, n-o să te mănînce nimeni, că nu consumăm semi-reziduuri feisbucoase.

În concluzie : tovarășa Ramona, nu duce nesimțirea peste o limită penibilă. Chiar dacă te cam înscrii pe linia  tovarășului Gheorghe Gheorghiu-Dej, dictatorul comunist bîrlădean, care poza în fiu al poporului, dar se îndopa cu icre negre. Nu uita că în Bîrlad, ca și în restul Romîniei, sînt destui oameni cu obraz. Care văd, de la o poștă, paparudele ieftine, pline de ifose și goale de bun simț.

Mai ușor, deci, cu PR-ul pe scări, tăntico di pi Țuguieta, că ți se văd fesele cerebrale și ieftineala de coafeză di șentru, plecată de pe tarlaua cu popușoi ca din ,, Povestea poveștilor ,, și ajunsă cucoanî Chiriță di Briucsăl. Cu sos di baltă.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here