Raed Calafat, salvatorul expirat

despre diferența dintre ambulanță și elicopter

 

Pentru orice om onest, este evident că, prin SMURD, doctorul Raed Arafat a dat o lecție din care avem ce învăța. Dincolo de toate suspiciunile sau acuzațiile legate de interese subterane, acest arab musulman a făcut pentru Romînia mai multe lucruri bune decît o grămadă de rrromîni creștini & ortodocși.

Doar că, de ceva vreme, aceeași onestitate ar trebui să ne oblige să observăm că termenul de valabilitate a legendei califului Arafat a cam expirat. Iar asta a început să se vadă, mai evident, după dezastrul de la ” Colectiv „. Și se vede și mai evident acum, în timpul ultra-dezastrului cauzat de coronavirus.

L-ați auzit pe Arafat să-i contrazică, public și ferm,  pe idioții inconștienți din zona medicală ( gen prof. univ. dr. Streinu – ” Cîrcel ” ), ori pe dobitocii politici din categoria Iohannis & Co, atunci cînd ne spuneau povești cu o gripă oleacă mai tărișoară, deși în alte țări începuse deja prăpădul ?

A cerut Arafat, public și ferm, pregătirea Romîniei pentru prăpădul de acum, prin cumpărarea DIN TIMP a tuturor dotărilor după care acum strigă personalul medical și întreaga țară ?

Dacă a cerut asta ne-public și ne-ferm, a spus cumva apoi, public și ferm, că politicienii care conduc Romînia sînt niște idioți iresponsabili și criminali ? Sau poate vi se pare că nu sînt ?

L-ați auzit pe Arafat cerînd, public și ferm, introducerea în carantină, după intrarea în țară, la graniță, a TUTUROR celor întorși în Romînia, în spitale militare de campanie sau obișnuite, pentru a opri răspîndirea virusului prin intermediul romînilor repatriați masiv și umblînd fleaura, care pe unde a vrut ?

Dacă știți că Raed Arafat a făcut așa ceva, dați-mi de știre, concret, nu cu povești din ” 1001 de nopți „. Dar cred că e evident : suit deja pe soclul betonat de lipsa de discernămînt a bolnavilor de romînită cronică laudativă, Arafat Pașa a preferat să nu deranjeze confortul politico-electoral al sultanului Iohannis, al vizirului Orban și al celorlalți bey din divanul liberal. Fanariotism 2.0.

Ori probabil.că atît poate supermanul Arafat : e bun la accidente, e incapabil la pandemii. La urma urmei, dacă un militar poate fi doar un bun comandant de regiment, degeaba vrei să faci din el șeful armatei. Nimeni nu poate sări peste umbra lui, iar asta e la fel de valabil ca gravitația.

Numai că, în țara statuilor din lut, paie și balegă, orice critică e considerată denigrare, orice obiecție e botezată răutate. Lumea vrea statui, idoli, altare, salvatori mesianici, locuri de pupat mîna și de aplaudat frenetic & civic. Paregzamplu, vă mai amintiți de marele rege Carol al doilea, de dictatura lui și de dezastrul pe care i l-a pregătit Romîniei marele rege, lăudat de toată floarea intelectuală a patriei ?

Acum au început să moară oameni. ” A trebuit să moară.oameni ” , ca să cităm din celebrul neamț Iohannis întîiul. Or să mai moară și alții. Mai mulți, după cum ne spun doctorii, brusc apocaliptici.

Rugați-vă, deci, la statuile pe care vi le-ați făcut în propria minte. Din materialele avute la îndemînă, desigur.

https://www.b1.ro/stiri/eveniment/de-ce-il-sustineti-pe-arafat-pentru-ca-calafat-s-a-apucat-si-a-ajutat-oamenii-cine-e-calafat-nu-stiu-video-19279.html

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here