Raed Arafat explică creșterea numărului de cazuri de coronavirus: atunci o să ne dăm seama

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat că se remarcă o creștere a cazurilor de coronavirus, dar asta pentru că este o situație activă. Arafat susține că trebuie să fie prelucrate datele din mai multe zile consecutiv și abia atunci se pot trage concluzii.

„Există creștere, astăzi am avut 345 de cazuri, procentul din teste este mai crescut – 3 la sută, 4 la sută din totalul testelor este pozitiv, după ce ne stabilizaserăm la doi la sută. Nu suntem într-un trend descendent, suntem chiar cu anumite tendințe de creștere care se văd și la decese și la numărul pacienților în terapie intensivă. Lucrurile sunt active și apar cazuri. Cu cât apar mai multe cazuri, apar mai multe cazuri de terapie intensivă, apar mai multe decese”, a declarat Raed Arafat.

„Această creștere trebuie să fie controlabilă. Trebuie să urmărim pe mai multe zile, să vedem: rămânem aici, începem să scădem, continuăm să creștem. Aici o să ne dăm seama care este situația”, a spus șeful DSU.

Șeful DSU Raed Arafat a mai declarat că dacă numărul cazurilor noi de COVID-19 va fi prea mare, românii care aleg să-și petreacă vacanțele pe litoralul bulgăresc vor risca să stea în izolare 14 zile la revenirea în România.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România a crescut miercuri la 22.760, după raportarea a 345 de noi infecții. De asemenea, de la ultima raportare oficială au mai fost înregistrate alte 14 decese din cauza COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here