Rabinul Chirica se face taliban

În ultimul an, primarele Chirica s-a plimbat prin Israel mai ceva ca Irina Schrotter la vărul Şvarţberg şi a primit atîţia rabini la primărie, plus alţi fii ai poporulu ales, de ziceai că s-a tăiat singur împrejur, iar popii evrei vin să-i facă retuşuri cuşer, ca să nu fie probleme pe linie de ” Nihil sine SIE „. Mde, ce nu face omul, dacă e ordin, iar dosarele penale stau la rïnd, claie peste grămadă.

Tocmai de asta mirarea e cît Zidul Plîngerii cînd aflăm că Sinagoga Mare, cea din Tîrgu Cucu, are probleme în a obţine terenul din jurul construcţiei. Teren pe care îl foloseşte de o grămadă de ani, cu acte, dar pe care taman primăria lui rabi Mişa Kiricson nu vrea să-l lase din braţe. Asta după ce o grămadă de evrei şi ne-evrei şmecheri au pus mîna, în mod dubios, pe clădiri şi terenuri de milioane.

Cum se face, deci, că taman Sinagoga Mare nu-şi poate primi terenul din jurul clădirii, deşi are legea de partea sa ? Rabi Tata Omidson din Dorohoi zice că o explicaţie ar fi de origine PSD-istă : Liviu Dragnea, prin consilierii lui israelieni, e cuplat la trupa premierului ” Bibi ” Netanyahu, şi el cu dosare penale, care au scos în stradă zeci de mii de evrei. Rabi Mişu Chiricson e cuplat, prin SIE, la echipa anti-Dragnea. Aşa că juriştii din primăria chiricheză contestă dreptul sinagogii de a primi terenul care i se cuvine, legal, deşi au tăcut mîlc atunci cînd jmecherii imobiliari au făcut golănii grase cu terenurile primăriei.

Mă rog, aşa zice rabi Omidson, că io n-am de unde şti ce planuri au Iahve & Co, că-s ateu. Oricum,” Shalom ! ” tuturor oamenilor de treabă, iar lui pseudo-rabi Kiri – un călduros ” Casă de piatră  ! „. Cu gratiile corespunzătoare.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here