Pseudo-tăuraşul Cioloş, vaca USR şi inteligentele turme de votanţi utili

despre veşnica iluzie pavloviană a tuberculozei bune

 

Să recapitulăm : salvatorul ultra-europenist & mega-corect Cioloş a ascuns apartenenţa sa la o organizaţie naţionalistă şi xenofobă ( Vatra Romînească ) , precum şi funcţia sa în conducerea naţională a partidului naţionalist & xenofob generat de acea organizaţie ( PUNR ) ; partidul condus de Cioloş ( PLUS ) a fost fondat de oameni care lucrează la / conduc firma unui fost securist, care în timpul dictaturii comuniste se ocupa cu anchetarea oponenţilor regimului, iar după ’90 a fost implicat în diverse chestii dubioase sau ilegale ; drept răspuns la acuzaţia de ïnfrăţire cu securiştii & neo-securiştii, Cioloş ne spune, cu un tupeu absolut greţos, că mai toţi romînii ar putea fi acuzaţi de legături cu Securitatea comunistă ; în conducerea partidului lui Cioloş se află, printre alte nestemate ale europenismului şi democraţiei civile, o eminentă & talentată doamnă, care a devenit general de poliţie la doar 35 de ani, fără să se cunoască vreo faptă a sa de teribilă vitejie poliţienească. Ş.a.m.d.

Şi fiindcă toate acestea trebuiau să aibă o consecinţă logică şi un nume, li s-a spus ” Alianţa USR – PLUS şi plantarea lui Cioloş pe prima poziţie a listei electorale pentru Parlamentul European „. Traduc : un om care n-a primit nici un vot cu vreo ocazie electorală a fost pus în capul mesei comune USR – PLUS , iar un partid care figurează doar în sondaje, dar n-a participat la nici un fel de alegeri, fiindcă aproape că nu există, a preluat de facto hăţurile unei căruţe trase de partidul clasat pe locul 3, dacă nu greşesc, la ultimele alegeri parlamentare.

Oricît de dezgustător ar fi devenit între timp USR, prin neo-securismul penibil dovedit după alegeri de unii lideri de-ai săi, ori prin dublul standard devenit normă, ar fi fost greu de anticipat momentul grotesc al plantării lui Cioloş ca şef de facto al USR, prin metoda fecundării mecanice a bovinelor politice reformatoare. Fiindcă asta s-a întîmplat, de fapt : unui presupus tăuraş politic, marele corridar Ciolo’, i s-a prelevat de către organele competente presupusul lichid politico-reproducător, cu care a fost înseminată vaca USR. Punct. Restul e prosteală ieftină pentru naivi #rezistenţi, progresişti etc.

Ce viţei politici, electorali şi progresişti vor ieşi din acest mariaj bovin, executat la ordinul veterinarilor cu epoleţi, nu e greu de presuspus. Viţei patrioţi, evident, asta e absolut sigur. Cu pielea tărcată tricolor, precum băncile patriotului arghelean Funar, şi cu stele europene în frunte, precum blîndul tăuraş reproducător Ciolo’.

Că de pe urma lor n-o să ne alegem cu nici o brïnză, la fel ca în cazul altor mutanţi rezultaţi din încrucişările anterioare, clocite tot în grajdul cu epoleţi patriotici, asta e la fel de sigur. Ori poate vi s-a părut că Stolojan, Patriciu, Meleşcanu, M.R. Ungureanu, Băsescu, Iohannis & co v-au umplut de lapte şi miere … ?

Cred că v-a înşelat culoarea, nu era lapte. Nici taurii, nici boii nu dau lapte. V-au dat altceva. Poate ar fi cazul, după 30 de ani, să nu mai înghiţiţi tot ce vă dau patrioţii veterinari cu epoleţi. Prin pseudo-tăuraşii lor de prăsilă toxică.

Nu, n-am zis că ăilalți, din tabăra lui Dragnea, ar fi mai breji. Dimpotrivă. Dar parcă ăștia, ,, ai noștri ,, , erau ,, băieții buni ,, . Nu vă-întrebați, deci, după 30 de ani, de ce între ,, băieții răi ,, și ,, băieții buni ,, e doar o diferență de vorbe și croială a costumelor ?

Da, ,, costume ,, e cuvîntul-cheie. Uniforma, militară ori civilă, e tot o formă de costum.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii ieşene. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here