PSD Iași, un partid de rahat! Nu pe portocaliu, ci pe roșu

Tudor LEAHU

Vai de capul lor și de zilele noastre! Ce se întâmplă acum la PSD Iași este un film pe care l-am mai văzut acum câțiva ani, dar la PDL. Asta mi-a spus un prieten și tind să-i dau dreptate.

Partidul era la putere, dar la Iași nu se întâmpla nimic. Toți în schimb se visau șefi. Oajdea, Movilă, Oprea, madam Dobre și chiar Marius Spânu își dădeau unul altuia la gioale și rupeau ușile șefilor de la București, care cum putea. Unul cu plicul, altul cu valiza, altul cu vorba bună din partea lui cutare sau din partea lui cutărescu. Până la urmă, toți s-au ales timp pierdut și cu bani duși pe apa sâmbetei… Pe vremea aia, biletul de avion Iași – București era mai scump.

Vremurile au trecut, PDL a ajuns oale și ulcele, iar noi, ieșenii, am rămas cu aceleași moaște ale defunctei Parascheva.

Același film cu alți actori

Nu are rost să bat apa în piuă și să mai adaug că personajele pedeliste enunțate mai sus erau doar penibile caricaturi politice, la fel ca și pesediștii de Iași din zilele noastre, care s-au împreunat, s-au scindat după care iar s-au cuplat și apoi s-au spurcat.

Păi bine domnule, ăștia-s oameni serioși, s-ar întreba retoric răposatul meu bunic. Și pe bună dreptate. Nimeni nu știe care cu cine este. Care-i cu Popa, care-i cu Chirica? Adepții și aliații taberelor beligerante sunt recunoscuți după care cu cine merge pe la șprițuri, pe la nunta sau cumătria cui și-a făcut fiecare apariția sau în funcție de care pe la ușa căruia a fost văzut vreunul așteptând.

Ei bine, cu un PSD Iași unde contează care și cu cine bea, unde toată lumea se ceartă cu toată lumea și în care la București se merge doar pentru a-l săpa pe altul, nu are relevanță că șeful CJ vrea să se fure mai puțin, că deputatul Cîtea mai trage și un șnaps la volan sau că primarul a băut sau nu apă cu șobolani.

Noi rămânem cu aceleași moaște ale aceleiași defuncte Parascheva.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here