Protest inedit al transporatorilor români: începând de mâine, vor merge cu viteza de… 10 km/h pe toate şoselele ţării

Transportatorii rutieri sunt nemulţumiţi de taxe şi impozite, dar şi de condiţiile de trafic din România. Dacă vor circula cu 10 km/h, sunt şanse mari ca drumurile să fie blocate de ambuteiaje. Protestul începe de joi, 23 mai.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a anunţat, în urmă cu puţin timp, că lipsa dialogului cu Ministerul Transporturilor şi a soluţiilor privind îmbunătăţirea condiţiilor de trafic îi determină să apeleze la un protest inedit: vor rula cu viteze minime pe drumurile naţionale şi locale.

 

„Având în vedere lipsa de comunicare şi receptivitate a Ministerului Transporturilor  faţă de problemele transportatorilor români, reflectată în practici legislative cu impact negativ asupra mediului de afaceri, UNTRR şi CNR (Confederaţia Naţională Rutieră) protestează, începând cu data de 23 mai 2013, printr-o acţiune perfect justificată de suma problemelor de natură legislativă şi instituţională actuale care afectează grav competitivitatea sectorului de transport rutier din România. Transportatorii vor protesta prin rularea cu viteze de 10 km/h, reflectând viteza de reacţie a Ministerului Transporturilor la problemele lor. Transportatorii cer scuze participanţilor la trafic dacă vor apărea blocaje, datorită infrastructurii rutiere insuficient dezvoltate!”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul UNTRR

 

UNTRR este o organizaţie profesională şi patronală care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 membri – operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane. La rândul său, CNR este cea mai nouă structură patronală din domeniul transporturilor rutiere de mărfuri şi de persoane şi are în componenţă peste 36 de structuri asociative din Federaţia Operatorilor Români de Transport, respectiv Federaţia Transportatorilor Europa. CNR reprezintă interesele unui număr de peste 7.500 operatori de transport rutier din întreaga ţară şi este organismul cel mai activ din punct de vedere al implicării în problemele curente ale breslei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here