Protejatul DNA face Legea la Iasi. Drumul plin de gropi dupa inaugurare, Branza s-a umplut iar de bani

Drumul judetean care face legatura dintre localitatile Tomesti si Holboca este acum plin de gropi si crapaturi in conditiile in care a fost asfaltatat de Con Ted Company, firma lui Cornel Branza in toamna anului trecut @ Desi presa si administratia judeteana a reclamat lucrarile de proasta calitate realizate de Ted Construct si Con Ted Company, DNA Iasi l-a luat sub aripa sa pe Cornel Branza si i-a oferit calitatea de „parte vatamata” intr-un dosar de coruptie care ii vizeaza pe sefii judetului

El ramane cu milioanele de euro, iar noi ramanem cu gropile. Iata ca trebuie sa vorbim din nou de „asfaltatorul” Cornel Branza si asta deoarece a mai aparut un drum care s-a umplut de gropi la scurt timp dupa ce a fost „asfaltat” de una dintre firmele acestuia si anume Con Ted Company SRL. Referitor la ceea ce urmeaza sa spunem mai departe, folosim vorba din popor „ar fi de ras daca nu ar fi de plans” pentru a arata starea de revolta care ne cuprinde cand de gandim la ce urmeaza sa relatam. Astfel, gropile in drumul proaspat asfaltat de Branza au aparut la doua luni dupa inaugurare, afaceristul le-a astupat, iar acum au sarit plombele si au aparut cratere suplimentare. Cu toate acestea, pare ca acest personaj este sprijinit puternic de DNA Iasi si de aceea isi permite sa-si bata joc in ultimul hal de banul public. Spunem asta deoarece, in ciuda unor rapoarte de control si audit intocmite de inspectori de specialitate de la institutii de stat, care aratau ca firmele lui Branza au incasat milioane de euro si ne-au lasat in schimb drumuri pline de gropi, in dosarul penal deschis de DNA Iasi, Cornel Branza are calitatea de parte vatamata iar sefii administratiei judetene si fostul sef al Directiei Drumurilor Judetene au calitatea de invinuiti. Mai mult decat ata, cei doi au sechestru pe avere si pe veniturile lunare deoarece i-ar fi produs un prejudiciu de cateva sute de mii de euro lui Cornel Branza. Asta in conditiile in care Maricel Popa si fostul sef al drumurilor judetene Daniel Achitei nu au facut decat sa arate lumii ca lucrarile facute de firmele lui Branza sunt de proasta calitate. De altfel, intr-una din demonstratiile facute in acest sens pe drumurile judetene, in zona Tibanesti,  presedintele CJ Iasi, Maricel Popa arata ca asfaltul turnat de firma lui Branza se poate rupe cu mana.

Sefii de la drumuri au mers la gropi

In cursul saptamanii trecute, sefii Directiei de Drumuri Judetene s-au deplasat „la fata locului” adica au mers pe drumul judetean Iasi-Tomesti, DJ 248 D si au constatat ca este plin de gropi. Evident au ridicat din umeri si ne-au raspuns cu nonsalanta ca „o sa se repare”. Asta in conditiile in care acest drum a mai fost reparat o data la circa doua luni dupa inaugurare. Firma lui Branza, Con Ted Company SRL a incasat nici mai mult nici mai putin decat 10 miliarde lei vechi pentru asfaltarea acestui sector de drum lung de numai 2 kilometri. Licitatia pentru asfaltarea acestui sector de drum a avut loc in octombrie anul trecut cand Directia de Drumuri a selectat constructori pentru realizarea unor covoare bituminoase pe mai multe artere. Suma totala  alocata a fost de peste 7 milioane de lei, iar castigatori au fost Eky Sam Targu Frumos pentru doua sectoare Miclauseni-Butea si Harlau-Deleni, Con Ted Company Iasi- Tomesti-Holboca, Danlin XXL Horia – Neamt Voinesti-Slobozia si Mecon Iasi-Ciurea-Lunca Cetatuii. Pentru sectorul de drum adjudecat de Con Ted Company, suma din contract a fost dupa cum s-a mai precizat de 1 milion de lei. Lucrarile au fost executate repede si au fost receptionate o luna mai tarziu, in noiembrie 2017 iar gropile au putut fi observate dupa topirea primelor zapezi. Prin urmare avem un drum proaspat asfaltat care nu a rezistat nici macar o iarna.

Director la drumuri: „O sa-l repare, e in garantie”

Jurnalistii 7IASI s-au deplasat ieri la sediul Directiei de Drumuri Judetene pentru a solicita unele lamuriri legate de aceasta situatie pe care nu o putem califica ca fiind decat revoltatoare. Adica, avem un drum proaspat asfaltat care la mai putin de un an de la inagurare este ferfenita, dupa cum se poate observa de altfel si din fotografiile realizate de jurnalistii 7Iasi. In aceasta perioada functia de director al Directiei este ocupata de Aneta Manolache.

„Drumul este in garantie, o sa-l repare constructorul”, a spus Aneta Manolache.

Contactat telefonic de jurnalistii 7IASI, Branza nu a vrut sa stea de vorba.

„Eu nu vorbesc cu presa. La revedere!”, a spus Cornel Branza.

In ultimii ani, jurnalistii 7IASI au relatat afacerile uriase pe care Branza le-a facut cu fondurile Directiei de Drumuri Judetene. S-a aratat ca acesta a incasat zeci de miliarde pentru plombarea unor drumuri Iasi-Breazu, Todiresti-Cotnari iar plombele nu au rezistat nici o luna. In dosarul in care Branza are calitatea de „parte vatamata” DNA Iasi a efectuat perchezitii la Directia de Drumuri Judetene si la alte firme private in mai 2017 a instituit niste sechestre iar de atunci dosarul este „in lucru”.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here