Prostanii lui Chirica omoară Consiliul Local

După ce istoricul Sorin Iftimi a murit, marii iubitori de cultură din primăria micului iubitor de manele Mihai Chirica s-au gîndit, în ceasul al treisprezecelea, să-i acorde regretatului slujitor devotat al memoriei Iașului titlul de Cetățean de Onoare. C-așa-i la noi, omul trebuie să moară ori să aibă 100 de ani, ca să-l onorezi cum ar fi meritat de mult.

Ca să nu mai zicem că pe plaiurile noastre, pline de oameni de stat și de șezut, cățărarea pe sicrie, cruci sau morminte e sport național-patriotic, precum și prilej de masive deversări funebro-liricoidale, ca pe scena comunist-ceaușistei  ,, Cîntarea Romîniei ,,. Ce mai contează că, pe cînd cel decedat încă era printre ei,  jupînii care azi o fac pe spășiții, ori jelesc de le sare cămeșa de pe chept și le curg  lăcrămile culturale din nas, nu dădeau multe parale pe răposat și se uitau la el ca la unul pe care trebuie să-l suporte cu diferite ocazii, de nevoie, că așa e obiceiul.

Fiindcă se știe că-cum e turcul – și pistolul, ori sacul – ca petica, coltoralii funcționărezi subordonați dedicatorului de manele Mihai Chirica n-au fost în stare să ofere un context decent nici măcar onorării fariseice a răposatului Sorin Iftimi. Așa că pe pagina de FB a primăriei chiricheze a apărut un anunț din care un om  decent, cu oleacă de respect pentru aproape răposata limbă română, înțelege că-Consiliul Local a murit, în grup, iar pe urmă, de pe lumea ailaltă, a votat decizia de acordare a titlului în cauză.

Evident, varianta mai plauzibilă e că la primăria manelistului Chirica sînt niște papagali agramați, la fel ca șeful lor, papagali pe care ieșenii îi plâtesc gras ca să facă de rușine presupusa capitală culturală a Romîniei ( nu vă înfoiați degeaba,  ,, â ,, din ,, a ,, e folosit de autor doar cînd crede că e cazul ).

E drept, papagaliii chirichezi ar putea avea o oarecare scuză, taman de peste drum, de la papagalii culturalnici ai mitropoliei, care au produs și ei, cu același prilej, un mic găinaț logico-stilistic & pravoslabnic, scriind despre ,, istoricul și omul de cultură ,,. Păi, bine, bre, popișorilor coltorali, un istoric n-o fi și om de cultură ? Asta e ca-cum ai zice ,, preoții și creștinii ,,. Deși, în cazul âsta, dacă lăsăm vrăjeala la o parte, ar fi nu doar o formulare exactă, ci cam obligatorie.

În fine, Doamne-ajută, bani de-o sută ! Să sperăm că-Consiliul Local n-a murit cu hurta, cum scriu papagalii lui Chirica, deci n-o să ajungă în Rai sau în Iad ci , eventual & parțial, doar la procuratură & pîrnaie, după cum merită fiecare.

Iar papagalii agramați din primârie ar trebui să ajungă la niște cursuri obligatorii de gramatică elementară. Împreună cu șeful lor care este. Fără număr, fără număr !

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here