Profesoara din Suceava care s-a întors din China nu este infectată cu coronavirus

Profesoara de 32 de ani din Suceava, sosită de curând din China și internată, ieri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, nu este infectată cu coronavirus.

Probele prelevate ieri și trimise la Institutul Matei Balş din Bucureşti au confirmat că femeia întoarsă din China la 1 februarie nu este infectată cu coronavirus.

„Ministerul Sănătății a fost informat de reprezentanții Institutului National de Boli Infecțioase Matei Bals că, probele pacientei din Suceava internată in Spitalul de Boli Infecțioase din Iași sunt negative pentru gripa si noul coronavirus. Tanara nu este infectata cu noul coronavirus.

In aceste conditii, medicii infectionisti din unitatea sanitara ieșeană  vor decide externarea sau tratament de specialitate pentru alte afectiuni, daca este cazul”, au transmis autorităţile.

S-a prezentat la spital cu simptome de gripă

Medicii au prelevat probe şi le-au trimis la Institutul Matei Balş din Bucureşti, pentru confirmare sau infirmare a coronavirusului.

Imediat, dascălul a intrat în carantină, ulterior fiind transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, cu o ambulanță specială.

În timp ce era transporată spre ambulanță, unul dintre paramedici a alunecat și a căzut cu targa, dar profesoara nu a fost afectată.

Cei care au transportat-o erau echipați cu costume de protecție, iar targa era acoperită etanș.

Tânăra nu a declarat la aeroport că vine din China

Profesoara a ajuns în Suceava pe 1 februarie, plecarea din China fiind în data de 31 ianuarie, de pe aeroportul Kunming, provincia Yunnan.

Kunming se află la aproximativ 1500 de kilometri de Wuhan, orașul unde a izbucnit cumpplita epidemie de coronavirus.

De pe 2 februarie a început să se simtă rău, iar vineri, 7 februarie, a decis să meargă la spital.

Tânăra de 32 de ani a venit din China pe ruta Hong Kong-Londra-Suceava şi nu a declarat pe aeroport, la sosirea în Suceava, că vine din China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here