Producătorii se bat să vândă autobuze Primăriei

Licitaţia privind cumpărarea de către Primăria Iași de autobuze noi, în baza creditului contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a stârnit un interes mai mare decât se anticipa, nu mai puțin de 17 firme prezentându-și ofertele.

„La începutul săptămânii trecute am lansat în mod oficial licitaţia internaţională pentru achiziţia a 75 – 80 de autobuze noi Euro 6 prin intermediul împrumutului de la BERD. Anunţul a fost postat pe portalul de licitaţii al BERD, iar termenul până la care pot fi depuse oferte este 18 mai”, a anunţat ieri primarul Mihai Chirica, într-o conferinţă de presă.
Autobuzele vor avea o lungime de 12 metri şi o lăţime de 2,5 metri, câte trei uşi cu două pliuri duble, vor putea transporta minimum 90 de pasageri şi vor avea minimum 25 de scaune. Mijloacele de transport în comun vor avea podeaua joasă, acces pentru persoane cu dizabilităţi şi spaţiu rezervat pentru scaun. De asemenea, vor avea aer condiţionat în salonul de pasageri şi în cabina conducătorului auto.
Achiziționarea noilor autobuze este posibilă graţie acordului de împrumut privind reînnoirea întregului parc auto al Companiei de Transport Public SA semnat în decembrie 2016 între Primăria Municipiului Iaşi şi BERD. Suma pe care o a împrumutat-o Municipiul Iaşi este de aproximativ 15 milioane de euro, cu aceşti bani urmând a fi cumpărate autobuze noi, cu norma de poluare Euro 6. Împrumutul are o perioadă de graţie de doi ani şi o perioadă de rambursare de 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here