Avocatul ucigaș de la Granit era un vitezoman recunoscut

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași au întocmai la foc automat rechizitoriul pentru trimiterea în judecată a avocatului Victor Ion Axinte, cel ce a provocat accidentul teribil de la Granit, arătând că acesta mai circulase cu viteză şi în trecut, iar la momentul producerii tragediei era într-o avansată stare de ebrietate.

Avocatul ieşean a fost acuzat de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului, urmând a-şi pregăti apărarea din spatele gratiilor, instanţa menţinând măsura arestării preventive.

În rechizitoriul întocmit de procurorii ieșeni, sunt descries pe larg ultimele ore dinaintea producerii tragediei. Astfel, în data de 22 martie, Victor Ion Axinte, împreună cu iubita sa, Daniela Celpan și un alt cuplu, soții George și Elena T., s-au deplasat la Pensiunea „La Cumătru“ din Bucium în jurul orei 19.00, pentru a sărbători ziua de naştere a lui George T. În jurul orei 23.22, maşina condusă de avocat, marca Toyota Corolla, a coborât spre intersecţia Granit cu viteză mare, aproximativ 155 de kilometri la oră, din acest motiv, după impact, automobilul oprindu-se într-un copac de la o distanţă de 200 de metri de locul accidentului…

După ce poliţia a ajuns la faţa lo­cului, avocatul a fost transportat la spital, acolo unde i s-au prelevat două probe biologice. Valorile acelor probe au fost de 1,95 şi 1,85, ceea ce înseamnă că alcoolemia bărbatului era în descreştere. Un calcul retroactiv al IML a stabilit valoarea alcoolemiei la 2,05 la mie.

Declaraţia prin care Axinte a afirmat că a băut doar 5-6 pahare de vin cu apă minerală i-a determinat pe anchetatori să catalogheze atitudinea sa procesuală ca fiind „parţial sinceră“. În rechizitoriu se mai arată că avocatul Axinte a precizat că s-a trezit în jurul orei 4:00, la Spitalul „Sfântul Spiridon“, iubita sa fiind cea care i-a spus că „a omorât un om“.

Pentru a afla cu exactitate cât a băut, anchetatorii au obţinut nota de plată de la masă, care conţinea: 250 ml ţuică, 100 ml Campari, 50 ml Jim Beam, 3 litri de vin Sauvignon Blanc, 4 litri de vin Busuioacă de Bohotin, 500 de ml vin Merlot.

„Indiferent de susţinerile subiective ale inculpatului şi ale martorilor apropiaţi cu privire la cantitatea reală de alcool consumată în seara respectivă, există valori certe, obiective ale alcoolemiei, stabilite prin analiza chimică şi a probelor de sânge recoltate şi prin raportare la rata de eliminare individuală a alcoolului din organism“, se menţionează în rechizitoriu.

În fine, în acelaşi document, procurorul de caz menţionează că, în anul 2015, avocatul Axinte a primit două amenzi de circulaţie pentru depăşirea vitezei regulamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here