Primar reținut în dosarul angajărilor fraudate în spitalul din Botoșani. 2.000 de euro pentru angajarea unor rude

Primarul comunei Drăgușeni, Eugen Nechita, a fost reținut în urma unui dosar de corupție legat de fraudarea concursurilor de angajare la Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga din județul Botoșani. Potrivit informațiilor oferite de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava, edilul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Conform comunicatului emis de DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea lui Eugen Nechita începând cu data de 20 decembrie 2023. Se pare că primarul ar fi primit câte 2.000 de euro de la două persoane în cursul anului 2020, bani destinați pentru a-și exercita presupusa influență asupra factorilor decizionali din conducerea Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga. Scopul acestor influențe ar fi fost angajarea unor rude ale celor două persoane pe posturi de asistenți medicali în instituția medicală menționată.

Conform ordonanței procurorilor, promisiunea făcută de primarul Nechita nu a fost îndeplinită, întrucât postul respectiv a fost deja ocupat printr-un transfer realizat de o altă persoană.

La data de 21 decembrie 2023, Eugen Nechita urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Procurorii DNA continuă investigațiile în acest caz de corupție, iar primarul Drăgușeniului a fost adus la cunoștință de acuzațiile care i se aduc conform prevederilor Codului de procedură penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here