Premierul Marcel Ciolacu, gafă de proporții la Timișoara: ”Buzăul nu e în Moldova, vă rog să nu mă jigniți”! I s-a cerut demisia

Premierul Marcel Ciolacu a făcut o glumă nesărată, într-o conferință de presă la Timișoara, precizând că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău, arată spotmedia.

„Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți! Dar a venit și un buzoian (adică Ciolacu – n.red.) care totuși împreună cu dl Grindeanu și restul colegilor din Guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem”, a spus Marcel Ciolacu.

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, o organizație civică, i-a cerut premierului demisia.

MDM cere demisia lui Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor
_____
Pentru jigniri la adresa locuitorilor regiunii Moldova,
premierul Marcel Ciolacu trebuie să demisioneze!
Premierul Marcel Ciolacu a făcut joi, 25 aprilie 2024, într-o conferință de presă electorală la Timișoara, câteva declarații despre oportunitatea regionalizării României și despre autostrada care leagă Moldova de restul țării. În acest context a făcut zâmbind și următoarea afirmație: „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”.
Redăm declarația completă:
„Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă Autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți. Dar a venit și un buzoian care totuși împreună cu dl Grindeanu și restul colegilor din guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem”, a spus Marcel Ciolacu răspunzând unei întrebări puse de un jurnalist.
Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei îi cere prim-ministrului explicații publice în legătură cu afirmația făcută: despre ce jignire personală ar fi fost vorba dacă Buzăul era în Moldova?
Este limpede că substratul afirmației este în primul rând jignitor pentru întreaga populație a regiunii Moldova, de care domnul prim-ministru găsește de cuviință să se delimiteze într-un mod disprețuitor, gest cu adevărat unic în politica românească la nivel de vârf până la acest moment. În al doilea rând, „bănățeanul de Grindeanu” nu face autostrada din Moldova din banii lui, pe persoană fizică. Autostrăzile sunt construite, în sfârșit, în Moldova la presiunea cetățenilor acestei regiuni care văd, de zeci de ani, cum investițiile îi ocolesc constant.
„Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți” este o afirmație foarte gravă care îl descalifică pe domnul Ciolacu ca prim-ministru, obligat prin natura funcției pe care o ocupă ca, dincolo de decență, să fie lipsit de părtinire și să trateze fiecare regiune și pe locuitorii acestora în mod egal, cel puțin la nivelul declarațiilor.
Cu asemenea atitudine, cu asemenea afirmații iresponsabile cu trimitere la cetățenii din regiunea Moldovei, domnul Marcel Ciolacu nu mai poate ocupa funcția de prim-ministru al României. Prezența domnului Ciolacu în fruntea Guvernului este o jignire la adresa acestei țări!
Îi cerem public DEMISIA!
Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei
Iași, Moldova, 26 aprilie 2024
Toate reacţiile:

15

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here