PRĂPĂDUL A TRECUT PRIN IAŞI! Inundaţiile au mai luat o viaţă. Un bătrân de 67 de ani, din Bohotin, a murit după ce a fost luat de viitură

La puţin timp după ce Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de Cod Portocaliu de vreme severă şi inundaţii, valabilă pentru sud-estul judeţului Iaşi, inclusiv localităţile Cozmeşti, Dobrovăţ, Osoi, Grozăveşti, asupra municipiului reşedinţă de judeţ s-a abătut prăpădul.

 

Înainte, însă, zona Răducăneniului a fost puternic afectată de căderile masive de apă, iar la Bohotin s-a solicitat intervenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Un bărbat de 67 de ani a fost luat de viitură. Bărbatul a fost găsit, dar, din păcate, cu toate încercările de resuscitare din partea medicilor SMURD sosiţi la faţa locului, bătrânul nu a putut fi readus la viaţă. Decesul său a fost declarat în jurul orei 19.00. Reprezentanţii ISU spun că bătrânul se numea Ion Alupoaie.

 

Localităţi afectate de aversele de ploaie şi vântul puternic din ultimele două ore: Grajduri, Mogoşeşti, Dancu şi Holboca. Aici au fost înregistrate căderi masive de grindină şi sunt probleme cu furnizarea curentului electric.

 

Muncipiul Iaşi a fost şi el afectat de ploaia abundentă, dar şi de grindină. În Zona Industrială, în cartierele Nicolina )sub pasaj) şi Mircea cel Bătrân (str. Cerna), pe B-dul Ştefan cel Mare şi la intrarea în oraş dinspre Păcurari sistemul de canalizare şi de preluare a apelor pluviale nu a făcut faţă, apa acoperind străzile şi îngreunând circulaţia. În faţa Pieţii Nicolina refugiul de tramvai este acoperit de apă, iar în zona Cotnari semafoarele nu funcţionează, creând un ambuteiaj în intersecţie.

Taximetriştii spun că în cele mai multe intersecţii din oraş situaţia este similară.

 

În cartierul Tătăraşi un arbore s-a prăbuşit peste un spaţiu de joacă.

 

În momentul de faţă, ploaia pare a se liniştii. În următoarea perioadă, oficialităţille vor realiza o analiză a pagubelor înregistrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here