Poveste de sărbători cu țaigherul-șef Zamfirescu 0,007

 

Se făcea că era în preajma Anului Nou … iar lîngă un angajat din sediul Emag stătea un nene cu figură tare serioasă, ba chiar ușor constipată, uitîndu-se la ecranul computerului ca curcanul în conturile lui Donald Trump.

Cine se uita mai cu atenție la personaj putea observa că sub șapca neagră, cu tentă sportivă, se adăpostea o figură de fost șef al poliției județene și actual șef al poliției primărezo-chiriciste, figură ce răspunde la numele de Liviu Zamfirescu . Cei care ar fi avut oarece dubii vizavi de identitatea persoanei se puteau convinge ușor că e chiar țaigherul-șef, dacă puneau la socoteală potriveala cam hăisa dintre șapca sportivăreză și pantalonii de stofă neagră, călcați cu dungă tăioasă și asortați cu pardesiu negru și pantofi la fel de negri, cu tradiționalul & rafinatul vîrf țuguiat, tip ,, bot de știucă ,,.

Țaigherul-șef și negru din cap pînă-n chicioare părea interesat de niște boxe muzicale, da’ de alea mai mari, să duduie păreții. Părea interesat și de ceva marfă mai ieftină, eventual spre moca, semn că nea omu’, chit că cîștigă baban de la stat , ba chiar din două ugere, e tare chibzuit , că doar îs banii lui, nu ai bugetului.

Ei, dar nostimada poveștii începe abia după ce nea țaigheru-șăf o ieșit din clădire. Cu pas încet, da’ solemn, de parcă îi intrase un băț undeva, dorsal, neo-milițianul s-a pornit agale prin parcare, oprindu-se lîngă o Honda de teren. Mașina omulu’, ar fi zis un privitor aflat prin zonă. Așa s-ar fi părut, numa’ că nea țaigheru’ a dat ocol mașinii, încet, încet, ca un cîne polițist în căutarea stuchefiantelor, ori ca un pensionar care verifică dacă puștii de la bloc nu i-au zgîriat vopseaua de la bolidul Fierari. Doar că junele pensioner Zamfirescu n-a urcat la volanul Hondei, ci s-a îndreptat, tot agale, spre altă mașină din parcare, un mic trocarel de teren Suzuki, cu două uși. De data asta neo-milițianul costumat în negru s-a suit la volan și a demarat încetișor, ieșind din parcare ca un adivarat Geims Blond andărcavăr.

După cum a comunicat redacției noastre chiar unul dintre renii lui Moș Crăcilă ( ăla cu ochelari negri și mini-cască în urechea stîngă ), ar putea ezista mai multe iesplicății pentru nostimul comportament al actualului țaigher-șef chiricist. Primo – lu’ omu’ i-o plăcut mașina Honda de teren, chit că nu era ultimul model, și s-o uita la ie din curiozitate, ca copchiii la bumboani. Secundo: nea Livică-fără-frică se pregătește să joace în episodul doi al telenovelei polițiste ,, Amanta primarului și agenții termici secreți ,, , care va fi o continuare a seriei deschise acum cîțiva ani de regizorul primărez Gigi Nichita și actorii poliției locale, cu marele succes de public și de pîrnaie ,, Unde-i Adina, bat-o vina ? ,, . În cazu’ ăsta, e clar că țaigheru-șef tre’ să repete niște scheme de mișcare actoricească, fi’n’că una e polițieneala reală, alta e aia din filme.

În fine, tot renul respectiv ne-a zis că, dincolo de orice ipoteze, un lucru e sigur : Zamfirescu umblă cu o mașinuță așa de mică nu de sărac sau de zgîrcit, ci ca să nu-l complexeze pe actualul lui șef, primarul pitic Chirica, care, așa Oltcit cum e, pare oleacă mai uriaș lîngă jucărica de teren japoneză. Da’ cre’că asta e doar o bîrfă de ren invidios, ciudos că n-are mașină de teren și tre’ să tragă la sanie.

Cum e, nea țaighere ? Ai legătura, pentru precizări geims-blondistice.

P.S. Cei interesați de numărul Hondei de teren inspectate de nea țaigheru-șăf  pot scrie pe adresa redacției ( renul ne-a lăsat numărul, scris pe o cutie de cadouri goală ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here