Posturi bănoase și funcții pentru neamurile și iubitele pesediștilor

Amanta lui Ioan Grigoriu, fostul șef al Fiscului, a fost numită șefă a Administrației pentru Contribuabilii Mici și Mijlocii din cadrul Direcției Regionale de Finanțe  Nora fostului senator Florin Constantinescu a ocupat singurul post pentru implementarea proiectelor scos la concurs de Centrul Regional pentru Finanțare Investițiilor Rurale

În timp ce tinerii absolvenți pleacă în valuri din țară în căutarea unei cariere, partidele politice se țin de nărăvurile cu care ne-au obișnuit în ultimii ani 27 de ani, printre care și acela de a ocupa posturile bănoase din instituțiile statului cu rude și chiar amante.

În acest context s-ar putea spune că la Iași nu există slujbă bine plătită la stat care să nu poată fi ocupată cu binecuvântarea partidului. Vom începe prezentarea unor exemple în vederea susținerii afirmațiilor de mai sus cu cazul care ni s-a părut și cel mai grav. Amanta lui Ioan Grigoriu, fostul director al Direcției Regionale de Finanțe Publice, a fost numită recent pe funcția de șefă a Administrației pentru Contribuabilii Mici și Mijlocii din cadrul Direcției Regionale de Finanțe. Numeie acesteia este Delia Aioanei. Dacă în urmă cu circa trei ani, în ochii șefilor Fiscului era considerată o incompetentă, adică o persoană de care statul se putea debarasa, dintr-o dată, pereformanțele nocturne i-au îmbunătățit și calitățile profesionale. Pentru a fi mai clari, trebuie să precizăm că, în anul 2013, când s-a procedat la reorganizarea Agenției Naționale de Adminstrare Fiscală (ANAF), Delia Aioanei a rămas în afara schemei de personal, adică nu se mai regăsea pe nici o funcție. Pe atunci, Delia Aioanei era inspector la Direcția de Finanțe Bacău. A fost salvată însă de Ioan Grigoriu, care pe atunci era director al Fiscului ieșean. Astfel, Ioan Grigoriu a găsit un post liber la Administrația Finanțelor Publice Răducăneni, dar protejata sa nu s-a prezentat la locul de muncă. Pentru a ponta totuși în fiecare zi de lucru, aceasta se prezenta totuși la serviciu la Direcția de Finanțe Bacău. Recent, aceasta s-a transferat la Iași, iar la scurt timp a și fost numită șefă tot cu sprijinul lui Ioan Grigoriu, chiar dacă acesta neagă vehement acest lucru. Mai trebuie precizat că Delia Aioanei locuiește cu Ioan Girgoriu în vila pe care acesta o deține în satul Cercu din comuna Bârnova.

„Cu mine locuiește cine vreau eu. Ce treabă are presa cu cine mă culc eu? Eu nu fac trafic de influență să numesc oameni pe funcție la Finanțe”,  a declarat Ioan Grigoriu.

Cine conduce Administrația?

Funcția pe care o ocupă acum Delia Aioanei este extrem de importantă. Administrația pe care o conduce gestionează impozitele contribuabililor mici și mijlocii din șase județe: Iași, Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui.

„Orice informație doriți o puteți obține prin intermediul biroului de presă al Direcției Regionale de Finanțe”, a spus Delia Aioanei.

Aceasta a fost numită pe funcție cu sprijinul parlamentarului Victorel Lupu, de asemenea fost director al Direcției de Finanțe, prieten cu Ioan Grigoriu. Victorel Lupu este de asemenea în tabăra lui Maricel Popa, actualul președinte al PSD. Tot Victorel Lupu l-a susținut și pe Marian Bosianu, actualul director al Direcției de Finanțe, cel fără de care nu era posibilă avansarea Deliei Aioanei. De altfel, atitudinea lui Bosianu nu ne miră având în vedere că la sfârșitul anului trecut și acesta și-a transferat nepoata de pe un post ocupat la o instituție publică pe un post mai bun la Direcția Regională de Finanțe.  Numele acesteia este Alexandra Bosianu.

Nora lui Florin Constantinescu la fonduri europene

Se știe deja că influența grupului de la Pașcani a crescut foarte mult în PSD Iași sub conducerea lui Maricel Popa. Această grupare din care fac parte printre alții Dumitru Pantazi și fostul senator Florin Constantinescu a reușit s-o impună pe Valentina Iosub, soția primarului comunei Tătăruși, pe o funcție de subprefect la Iași. Recent însă, nora lui Florin Constantinescu a reușit să ocupe singurul post pentru implementarea proiectelor scos la concurs de Centrul Regional pentru Finanțare Investițiilor Rurale. Paula Laura Constantinescu a fost selectată în urma unui concurs organizat la data de 17.08.2017. Acest concurs a fost organizat pentru ocuparea unor posturi de execuție în toate structurile județene și regionale ale Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. La Centrul Regional pentru Finanțare Investițiilor Rurale nr.1, cel care are sediul la Iași și se ocupă de implementarea proiectelor europene la nivelul Regiunii Nord-Est, a fost scos la concurs un singur post. Atribuțiile acestui post se referă tocmai la implementarea proiectelor europene.

Paula Laura Constantinescu a fost singura care a trecut de proba scrisă, obținând la examenul oral cea mai mare notă din țară și anume 86,7 puncte.

„Noi aveam oameni cu experiență de ani de zile în Agenție care nu ar reuși să obțină un asemenea punctaj. Poate e genială, o să vedem acest lucru când se va prezenta la serviciu”, a spus un angajat al CRFIR.

Contactat de jurnaliștii 7 Est, Florin Constantinescu a spus, cum era și de așteptat de altfel, că nu are nici o legătură cu angajarea nurorii sale.

„Eu nu am avut nici o treabă, ea a a învățat trei luni pentru acest concurs. Nu are nici o treabă cu politica și cu PSD această angajare”, a spus Florin Constantinescu.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here