Popii-șefi popo’, speriați de ” Ziarul de Iași „

” Liderul presei ieșene „, păstorit de marele GDS-ist Al. Lăzescu. se bagă, mai nou ( dar pravoslabnic, desigur ), și în izmenele popilor-călugări de categoria grea. Mai exact, s-ar zice că gazeta cuplului Lăzescu-Hrițac i-a verificat dorsal pe catindanții prezumtivi la tronul arhiepiscopal bucovinez, ocupat pînă nu demult de turnătorul securist zis Pimen Sifoneanul.

Altfel nu se explică aluzia ultra-străvezie publicată de gazeta lăzeasco-hrițăcească, într-un text de la rubrica de zvonuri, bîrfe și poante ieftine. Mai e’zact : după ce enumeră posibilii catindați la foncția de jupîn cu cruce al Bucovinei, hrițacul care-a scris duma susură, suptil, că șansele concurenților cu capot negru depind de tăcerea ex-episcopului de Huși, Cornelie Doseanul.

Dacă ați uitat, prea-curbiosul epliscop Koornelie tocmai a fost arestat, pentru viol ș.a.m.d. , după ce pe internet apăruseră, cu vreo trei ani în urmă, imagini video cu prea-koorcernicul înalt ierarh ortodoxez, în timp ce făcea sex, mega-evlavios, cu un elev de la seminarul teologic din Huși.

Fiindcă purtătorul de vorbe al mitropoliei Moldovei, popa Sturzu, are rubrică permanentă în ziarul cu bîrfa respectivă, e posibil ca hrițacii zvonitori să aibă surse direct din dosul curții mitropoolitaneze. Iar dacă ne amintim că prea-koorbiosul Koorneliu și-a dat cu greu demisia din scaunul său moale, și a fost destul de cocoloșit după asta de șefii ortodoxiei romîneze, e clar că prea-dosnicul arestat știe multe despre izmenele multor popi-șefi.

Întrebarea e, deci, simplă : pentru cine bat clopotele și cui îi arată gazeta hrițăcească pisica cu izmene maronii ?

O fi primit Lăzescu-GDS vreun ordin de zi pe unitate, conform vechii devize sfinte ” Nihil sine SIE ” ?

O fi primit Hrițac vreo binecuvîntare , la pachet cu o pomană de la cutia milei ?

O fi dat dl mitropolit Teofan dezlegare la cîrje arhierești pe sub Sfînta Masă ?

Domnu’ popă Sturzu, ciripiți ceva , clar, norodului duhovnicesc ? Sau matale lucrați dăcît pe scurse, și tre’ să așteptăm un semn de la Sfîntu’ Văzduh sau Sfîntu’ Așteaptă ?

Hai, cooraj, domnu’ cuvîntăcios, că doar scrie la scriptură că adevărul vă va face liberi. Sau pentru unii pisica e bună de arătat, da’ pentru alții doar de umblat cu ea în sac ori de îngropat kestii dosnice ?

Dacă-i pe-așa, apăi faceți-i un tropar sfîntului mare mucegănic Coornelie Doseanul : ” În grădina Domnului / Stă Koornel, cu dosul lui, / Și în urma lui venea, / Pornohaci, în pijama „.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here