Polobocul Iacoban face spume pe maidan

Sorin Iacoban, zis și Avram, e un atîrnător cu vechime pe la căruțele diferitor jupîni politici, începînd din studenția șmenăreză și terminînd cu lingătoria solcănezo-nichitisto-chiricisto-pontistă.

Deși se dă bucovinean, Iacoban e un de fapt un buci-covidean gonflabil, din specia politrucilor dîmbovițeleni tipici, împrăștiați în toate zările romîneze. Adică :trăncăneală continuă, tupeu cît cuprinde, folos -zero.

Pe cînd era atîrnător de bază al primarului.pesedist Chirica, Iacoban a fost împins de șeful lui pe lista de catindați la deputăție, dar a fost respins de jupînul Dragnea, pe motiv de valuri prea mari în glod. Așa că marele politician Iacoban s-a supărat si a șters-o la partidul lui Ponta, ținînd ușa deschisă și pentru protectorul lui din primărie, care căuta și el altă măcelărie politică, tot cu hălci grase.

Acum, că maidanezul-șef Chirica și-a mutat cușca în ograda liberală, lui Iacoban i-au cam scăzut acțiunile la bursa primarului, așa că noile slugi chiricheze îl iau peste picior pe plutonierul ieșean al lui Ponta, public, chiar în ședințele de Consiliu Local.

Degeaba s-a înfoiat după asta fostul lingău-șef chirichez, plin de indignare. Tovarăse Iacoban, asta e soarta lingăilor : cum lasă liber dosul șefului, cum se găsesc alți pupători harnici de fese jupînești.

Nu plînge, totuși. Ponta e mai baban anatomic decît piticul primărez Chirica. Deci ai loc de pupat dorsal, slavă domnulu’, cît cuprinde. Hai, spor la treabă ! Și nu uita o vorbă cu băutura și femeile urîte, adaptată la politică: nu șefii au dosuri mici, lingăii nu-s destui.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here