Politicienii italieni, mereu surprinzători! Un candidat local a fost ales pe două liste ale unor partide rivale

Foto: Francesco De Salazar şi simpatizantele sale

Ultimele alegeri locale din Roma, Italia, au produs surprize nu numai în ceea ce priveşte rezultatele votului, ci şi a felului în care unii candidaţi îşi aleg opţiunea politică.

 

Astfel, unul dintre ei s-a dovedit a fi cam nehotărât şi a candidat pe două liste diferite, în două circumscripţii ale capitalei italiene – II şi XII -, dar, şi-aici vine supriza!, a ales să candideze pentru două partide rivale. Culmea este că a fost ales pe ambele liste.

 

„Neo-consilierul a candidat în acelaşi timp pe listele partidului Fratelli d’Italia, care-l susţin pe primarul Gianni Alemanno, dar şi pe lista unei asociaţii civice, Partidul Civic, care-l susţine pe contracandidatul edilului roman, Alfio Marchini. Acum, el a fost ales în ambele circumscripţii şi urmază să vedem care-i va fi alegerea”, notează unmondoditaliani.com, preluat de 7 Est.

 

Foto: Francesco De Salazar protestând pentru Partidul Civic

 

Francesco De Salazar, candidatul ales pe cele două liste, a declarat pentru ediţia romană a publicaţiei „Corriere della Sera” că: „A fost ca o iluminare. Prima dată am intrat pe lista lui Marchini, apoi, mai mulţi cetăţeni din circumscripţia a II-a m-au rugat să candidez pentru Fratelli D’Italia… Doar ai am fost efectiv în campanie electorală şi doar pentru cei de-aici voi opta”, a spus Salazar.

 

Cazul lui Salazar urmează a fi anchetat de autorităţi care recunosc, totuşi, că legislaţia italiană nu a prevăzut o astfel de situaţie, cel puţin până acum.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here