Politicieni din toate partidele se revoltă împotriva indemnizațiilor nesimțite din primărie

După semnalul de alarmă tras de consilierul local PNL, Răzvan Timofciuc, asupra deciziei primarului liberal Mihai Chirica, tot mai mulți oameni politici iau atitudine. Președintele organizației municipale a PSD, Marius Ostaficiuc, ia atitudine față de propunerea primarului Mihai Chirica de a majora indemnizațiile membrilor din Consiliile de administrație ale societăților din subordinea primăriei. Demersul lui Ostaficiuc pare a fi doar unul de imagine întrucât nu se pomenește nimic de majorarea salariilor directorilor acelorași societăți.

Președintele organizației municipale a PSD cere consilierilor locali ai PSD să plafoneze doar indemnizațiile membrilor CA. ”Consider că este cel puțin nepotrivită majorarea indemnizațiile directorilor și membrilor din consiliile de administrație în acest moment. Recomand grupului Consilierilor PSD susținerea unui amendament de plafonare a indemnizațiilor membrilor CA la cel mult nivelul lor din decembrie 2019, acel nivel fiind nivelul susținut și votat în cursul anului 2019. Sau de ce nu la nivelul indemnizației unui consilier local. Cu siguranță răspunderea unui consilier municipal este mai mare decât a unui membru din Consiliul de Administrație. Sumele vehiculate în presă au și o componentă eronată, dar… prezintă foarte clar momentul prost (sau nu) ales de primarul Chirica pentru a face astfel de majorări salariale. Chiar și așa, consider că este total inoportun și chiar imoral ca în situația în care sistemul medical din România se confruntă cu neajunsuri, indemnizațiile membrilor CA să fie majorate substanțial, așa încât amendamentul de plafonare a indemnizațiilor administratorilor la nivelul lui decembrie 2019 este unul just și potrivit față de situația actuală. Încercăm să luăm măsuri cât mai potrivite și cumpătate în aceste momente. Majorările salariale nu trebuie să fie în prioritățile municipalității. Poate un sprijin în realizarea unui spital de campanie ca cel propus de Consiliul Județean Iași ar fi mai oportun în aceste vremuri, domnule primar Chirica.” Precizează Marius Ostaficiuc pe pagina personală de facebook.

După apariția postării, mai mulți membri din conducerea PSD s-au alăturat demersului lui Ostaficiuc și susțin chiar excluderea consilierilor locali care nu vor da curs demersului inițiat de președintele organizației municipale. ”Dl. Marius Ostaficiuc are perfectă dreptate și trebuie ca, consilieri locali, să înțeleagă această propunere venită din partea P. S. D. Eu, în calitatea mea de membru al BEX Municipal, voi propune în prima ședință de Birou Executiv excluderea din partid a consilierilor locali care nu execută propunerile partidului.” a spus Adrian Nedelcu, fost consilier local al PSD și membru în Biroul Executiv.

Și Mugurel Laicu arată că majorarea indemnizațiilor membrilor CA depășește limita bunului simț. ” Dacă la APAVITAL, care e totuși o instituție emblematică și un exemplu de bune practici in atragerea fondurilor europene și a investițiilor majore, o unitate emblematică cu realizări extraordinare, pe profit an de an, un membru în CA are 2300 lei, cum pot avea niște indemnizații nesimțite ( alt termen nu am găsit) membrii CA de la unități din subordinea primăriei care gestionează banul public ??? Au ei investiții ca APA VITAL? Lucrează cu fonduri europene? Au atras investiții pe programe europene și nu știm noi? Ce răspundere așa mare au ??? Ar trebui să aibă indemnizația cel mult jumătate din indemnizația unui membru CA de la APAVITAL! Sper ca domnii și doamnele consilieri locali PSD să nu voteze fără a face o analiză pertinentă! Cred că PSD nu trebuie să mai voteze în Consiliul Local tot ce i se servește! Colegii noștri din CL trebuie să înțeleagă că nu se reprezintă pe ei sau pe dl Chirica, ci reprezintă PSD, care i-a trimis acolo!” a fost mesajul lui Mugurel Laicu.

Consilierul județean PNL, Vasile Cotiugă, susține că indemnizația unui membru în Consiliul de Administrație trebuie să fie una simbolică. ”Sunt și eu membru într-un CA, la o școală din Iași. Nu primesc niciun leu. Corect este să nu se ofere nicio indemnizație. Poate una simbolică, de 100 lei. Suficient! Facem politică pentru bunul mers al comunității, nu pentru venituri!” este mesajul liberalului Vasile Cotiugă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here