PNL Iasi cere demisia lui Harabagiu. Consilierul Timofiuc: „Viceprimarul se ocupa de afaceri imobiliare cu terenurile primariei”

@ PNL Iasi a luat atitudine dupa ce 7 Est a dezvaluit ca familia viceprimarului Gabriel Harabagiu a luat de la primarie un teren in Moara de Vant care valoreaz cateva milioane de euro @’Este un caz strigător la cer de utilizare a funcției publice în interes privat. Practic, din poziția sa de viceprimar, Gabriel Harabagiu s-a ocupat personal și, astfel, soacra sa a ‘pus mâna’ pe un teren de 1.5 hectare în Moară de Vânt, lângă amplasamentul Spitalului Regional de Urgența”,  a spus in cadrul unei conferinte de presa consilierul PNL, Razvan Timofiuc

Dezvaluirile din ultimele ediitii ale saptamanalului 7 Est cu privire la modul in care s-a imbogatit familia viceprimarului Gabriel Harabagiu care a luat de la primarie un teren in Moara de Vant care valoreaza cateva milioane de euro i-a determinat pe liberalii ieseni sa ia atitudine. Răzvan Timofciuc, consilier local din partea PNL Iași, i-a cerut demisia viceprimarului Harabagiu, ca urmare a ‘șmecheriilor’ imobiliare prin care soacra sa a primit 1.5 hectare teren în Moară de Vânt, în baza Legii 10 (Legea privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 — 22 decembrie 1989). ‘Este un caz strigător la cer de utilizare a funcției publice în interes privat. Practic, din poziția sa de viceprimar, Gabriel Harabagiu s-a ocupat personal și, astfel, soacra sa a ‘pus mâna’ pe un teren de 1.5 hectare în Moară de Vânt, lângă amplasamentul Spitalului Regional de Urgență. Acest lucru s-a întâmplat după o serie de ‘malversațiuni imobiliare’ ale familiei Harabagiu, orchestrate de către viceprimarul Iașului. Situația este cu atât mai gravă cu cât sunt sute de ieșeni care au făcut solicitări de retrocedare, solicitări care au fost respinse chiar în perioada când familia viceprimarului Harabagiu primea această suprafață de teren de la Primărie, în baza Legii 10″, a declarat azi intr-o conferinta de presa consilierul Razvan Timofciuc.

Acesta a adaugat ca liberalii ieseni a atras atentia inca din anul 2016 ca amplasamentul Spitalului de Urgenta a fost ales pentru a servi unor interese imobiliare. „Totodată, această situație confirmă ceea ce noi, liberalii, am spus din 2016: amplasamentul de la Moară de Vânt a fost ales pentru că servește rechinilor imobilari și intereselor imobiliare ale celor din anturajul primarului și din conducerea Primăriei”, a precizat acesta. Avand in vedere toate acestea consilierul liberal a solicitat demisia viceprimarului Gabriel Harabagiu. „‘Îi solicit demisia viceprimarului Harabagiu pentru că se află într-un flagrant caz de incompatibilitate morală și la limita legii. În acest moment, dumnealui folosește funcția publică pentru îmbogățirea să și a familiei sale. Dacă acest gest de onoare nu se va întâmpla, voi întocmi un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru înlocuirea din funcție a viceprimarului Harabagiu’, a mai spus Răzvan Timofciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here