Pîrțul Andrei Postolache, fîs jenant pînă la capăt

despre javrele în blană de miel

 

Prostimea și naivimea ” dă dreapta ” din fundătura zisă Iași a mai avut, recent, încă o ocazie clară să se convingă  de vorba veche că din rahat nu faci bici și nici din coadă de cîne  – sită de mătase . Nici din iluzii infantile – progres și civilizație. Sau din papagali mînjiți – politicieni de opoziție serioasă.

Cum altfel, cînd fosta mare speranță locală & USR-istă de acum patru ani, magnificosul Andrei Postolache, își încheie mandatul.de consilier local, bălțat de felurite mizerii dubioase, cu o prestație mult mai jenantă decît unii pesediști. Adică votînd alături de vitele din turma primarului Chirica, în chestiunea cetățeniei de onoare acordate unei slugi a regimului de ocupație sovietică și anti-romînească din Basarabia – senatorul ALDE Ion Hadîrcă.

Vorba aia, sîntem mari anti-comuniști, da” pînă tre’ să votăm corespunzător. Iar asta e doar măslina ovină de pe coliva unui erou de carton mucegăit, care s-a ușurat cu boltă și dezinvoltură pe încrederea proștilor plini de avînt și vise roz-bleu, care l-au votat în 2016. Și n-au fost deloc puțini – peste 13 % dintre alegătorii ieșeni, pe care ” Ziarul de Iași „, Dan Radu, Pavel Lucescu și alte faruri ale poporului i-au convins că Andrei Postolache și restul papagalilor din cîrdul lui tărcat sînt unica soluție salvatoare.

La spartul stînii, toată acea echipă de guru care bate conturu’, tare vocală acum patru ani, tace ca  porcu-n popușoi, ca și cum nici usturoi n-a mîncat, nici gura nu-i miroase. Doar Dan Zaharia, asociatul lui Dan Radu și fondator al partidulețului postolăchist, își numără banii în plus și proiectele aprobate de primăria lui Chirica, după ce napoleonelul pesedisto-liberal a fost garnisit de tandemul D. Radu – D. Zaharia cu felurite tinichele lauristice, în țară și pe alte coclauri. Negustorie corectă : postolăchiștii i-au făcut imagine lui Chirica, el i-a ajutat să facă bani. Iar votanții micului Mesia de Bahlui s-au ales cu celebra scandare anti-pesedistă de pe o plăcuță de înmatriculare suedeză.

Ori poate vi se pare că, în afară de oralitatea inghinală primită de la Andrei Postolache și echipa lui de zgomote, cei 13 % dintre alegători s-au ales și cu altceva ? S-ar putea alege doar cu o imunizare utilă față de virusul endemic, peren și mutant al manipulării, dacă ar înțelege lecția balonului colorat Postolache și n-ar mai pune botul, ca-carașii de Bahlui, la noile cîrlige electorale, cu rîme revopsite și mămăligă din rumeguș galben..

Doar că omul e, în general, un animal cu memorie foarte scurtă. Nici o mirare, deci, dacă peste cîteva zile ieșenii vor vota alte potăi în blană de miel, alți salvatori de carton, care ne vor scăpa de pesediști, de liberali, de chiriciști, de secetă, de lăcuste și de rușii care stau ascunși după colț, în vama din Sculeni.

Decît să-ți zică civicii progresiști că nu contezi dacă nu votezi, mai bine ajuți viitoarele javre omologate să-ți dea oralitatea inghinală de pe celebra plâcuță auto suedeză.

Ori poate vi se pare că votul pentru de-alde Postolache e altceva ?

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here