Petru Movilă: „Avem un buget după chipul și asemănarea celor de la putere: pompieristic, de propagandă, politizat până-n măduva oaselor!”

Petru Movilă,preşedintele PMP Iaşi,a făcut o scurtă caracterizare a proiectului d ebuget propus de Guvernul PSD-PNL. În opinia acestuia, propunerea de buget este departe de ceea ce prezintă şefii Executivului.

Avem un buget după chipul și asemănarea celor de la putere: pompieristic, de propagandă, politizat până-n măduva oaselor!
Doar dacă analizăm câte categorii socio-profesionale de bugetari sunt în grevă, putem constata că bugetul pentru anul 2024 nu rezolvă problemele lor și guvernul doar mimează, simulează un dialog în vederea rezolvării problemelor, ca să treacă de anul viitor.
Ne lipseşte o lege unică a salarizării bugetarilor, o lege corectă în care toți să fie incluși într-o ecuație realistă raportată la importanța fiecărui sistem din viața publică românească. Ne trebuia această lege, în baza căreia se putea construi un buget de stat realist.
În cazul profesorilor, situația este cu atât mai gravă și mai tristă, pentru că ani de zile au fost păcăliți. Dar, acel 60 % despre care se spune că va fi alocat pentru educație, nu înseamnă că rezolvă mare lucru. Este a nu știu câta negociere pe care FSLI, USLIP și celelalte sindicate din educație le poartă cu guvernul, protocoale pe care guvernul nu le respectă niciodată.
Din păcate, avem un guvern mincinos, un guvern care nu trăiește decât pe sticlă și un guvern care păcălește din aproape în aproape românii și care tot speră să rezolve problemele tot aşa, din aproape în aproape, în funcție de unde ia foc fiecare problemă care apare în societatea românească”, a transmis Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here