Pentru că poate! Cheșcu a extins magazinul Flux din Dispecer fără autorizație, peste alei și spațiu verde

Fără autorizații și în lipsa oricărui aviz, omul de afaceri Gheorghe Cheșcu a unit un spațiu comercial de pe strada Vasile Lupu cu un apartament de la parterul blocului, edificând astfel imens magazin cu birouri și spații de depozitare @ Patronul Flux s-a făcut stăpân peste aleile și spațiul verde din jurul blocului @ Și spațiul comercial care a fost ulterior lipit de apartament are un statut juridic incert @ Clădirea nu este intabulată, iar oficialii Primăriei Iași refuză să spună dacă există sau nu vreo autorizație de construire @ De aproape 20 de ani, Cheșcu face ce vrea în Tătărași: blocuri fără autorizație, etaje și apartamente care nu figurează în documentațiile urbanistice

Gheorghe Cheșcu, unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din Iași, a extins un spațiu comercial pe care l-a lipit de un apartament de la parterul blocului de pe strada Vasile Lupu 86. Nu deține autorizație de construire și extinderea s-a efectuat cu blocarea aleilor din jurul blocului. Bonus, s-a făcut stăpân peste spațiul verde al aceluiași bloc. Spațiul comercial în varianta extinsă dispune de două intrări, birouri și spațiu de depozitare.

Spațiul Flux înainte de extindere

Despre spațiul edificat inițial, un magazin la intersecția străzilor Vasile Lupu și Han Tătar, Primăria Iași nu comunică dacă a fost sau  nu emisă vreo autorizație de construire. Conform unui extras de carte funciară, clădirea nu este intabulată.

 

 

Clădirea ocupă o suprafață mai mare de teren decât proprietatea

Terenul în suprafață de doar 160 mp a fost achiziționat încă din 2009 de către Flux SRL de la soții Bogdan și Ioana Gheorghiu pentru suma de 205.000 euro. Aici Cheșcu a construit un spațiu în care funcționează un magazin. O măsurătoare în teren arată că amprenta la sol a spațiului în care funcționează magazinul este mai mare de 160 mp, aproape 200 mp, ceea ce înseamnă că Flux s-a extins în mod ilegal pe domeniul public și pe terenul blocului învecinat.

La sfârșitul anului trecut a fost achiziționat și apartamentul de la parterul blocului unde a fost extins magazinul. Cele două imobile au fost unite, efectuându-se în acest sens lucrări fără autorizație.

Palmaresul lui Cheșcu: etaje și apartamente fără autorizație

Tot pe strada Vasile Lupu, același Gheorghe Cheșcu a construit alte trei blocuri fără respectarea autorizației. Două blocuri de lângă fosta Piață Doi Băieți au fost unite după aceeași rețetă după ce au fost realizate mai multe supraetajări. În plus Primăria Iași a recepționat lucrările de construire deși investitorul construise mai multe apartamente decât în autorizația de construire.

Anterior pe strada Vasile Lupu 95, omul de afaceri din Iași a ridicat un bloc cu șase etaje, deși primise autorizație pentru construirea unui imobil cu parter și un singur etaj.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here