Pensionari ieşeni, păcăliţi cu metoda „Vizitatorul”

Profitând de naivitatea persoanelor mai în vârstă, escrocii judeţului inventează noi metode prin care să scoată bani de la aceştia. Cum metoda „Accidentul” pare să se fi învechit deja, răufăcătorii au trecut la un alt plan, aplicând metoda „Vizitatorul”.

De simplitatea şi eficienţa acestei metode de înşelătorie s-au convins mai mulţi bătrâni din comuna ieşeană Româneşti, care au căzut victime unui grup de tineri escroci.

Ultimul caz s-a petrecut pe data de 9 martie, când tinerii respectivi au ajuns la poarta unui pensionar din localitate, căruia i-au spus că i-au adus nişte cupoane şi trebuie să-i ofere acestuia suma de 50 lei. Escrocii au scos o bancnotă de 200 de lei, iar bătrânul s-a dus în casă, acompaniat de doi dintre infractori, pentru a aduce restul. Tinerii au văzut unde îşi ţine victima economiile şi, profitând de ceaţa de afară şi de faptul că bătrânul fusese chemat de acoliţii acestora pentru a semna nişte acte la maşină, l-au deposedat de suma de 1.000 de lei. După ce escrocii s-au îndepărtat cu maşina, pensionarul şi-a dat seama că a fost înşelat, a sunat la 112, dar prea târziu… Poliţiştii desfăşoară cercetări pentru a da de urma tinerilor, dar până la prinderea făptaşilor atrag atenţia tuturor bătrânilor să nu primească străini în casă, mai ales că acest caz, semnalat mai sus, nu a fost singurul petrecut în ultimul timp în comuna ieşeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here