Pe ei și pe mama lor, dar mai domol, s-ajungă la toți

Ziceam nu de multă vreme despre dom Vasile Boxeru’, precum că mnealui are de când să se bage în toate alegerile lui partidu’, nu ca să câștige, ci ca să încurce apele. Zis și făcut. Și domnia sa a crescut politic la umbra stejarului Solcanu, acum a venit momentul punerii în operă a învățămintelor uceniciei.

Cum, necum, domnu Vasile e pe bune cu toată lumea. Celor certați cu conducerea le zice că-i la cataramă cu Neacșu și compania și îndată vine lumea lor, după ce-l execută pe dom Maricel și restu celor ce-s la conducere. Ăstora de la butoane, deci de pe val, le susură la urechea internă cum că-i tovarăș vechi cu actualul șăf de la județ, bașca cu dom Lupu cu care, dacă era mai bătrân, ar fi făcut armata împreună.

Nu în ultimul rând, dizidenților Chirica, Hara și Iacoban le amintește că el este și mai dezident decât prevede legea, dar are răbdare să se urnească patria, dar până atunci el e trup și suflet pentru dreptate, corectitidine, … și corectitudine. Adică, în caz că unii sau alți ajung la butoane, mnealui are loc de bună ziua. Ceea ce este, politicaly correct. Aferim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here