Patronii PIM, amendati pentru ca au construit ca la Caracal. Stalpul de curent trece prin tavan

 

Patronii de la PIM, sotii Maria si Marius Petrariu, au fost sanctionati recent cu o amenda in valoare de 2000 de lei de catre Politia Locala Iasi pentru demararea unor lucrari de renovare, fara a detine autorizatie de construire. Politistii locali s-au sesizat in urma articolului din ziarul „7 Est” si au verificat lucrarea anapoda din Targusor Copou, initiata de proprietarii celei mai mari firme de multiplicare din Iasi. Monstruozitatea de la PIM, cu stalpul de curent iesit de aiurea din plafonul cladirii, a fost taxata imediat: patronilor li s-a impus sa obtina rapid avize si documente legale de construire. In caz contrar, acoperisul extins al cladirii firmei,   va fi demolat in totalitate si adus la starea initiala.

Renovarea dupa ureche a unei cladiri din zona Targusor Copou, apartinand celei mai mari firme de multiplicare din zona Moldovei, le da mari batai de cap sotilor Maria si Marius Petrariu, patronii PIM. Monstruozitatea cu stalpul de curent care trece prin acoperisul imobilului nu a ramas netaxata. In urma unor verificari efectuate de politistii locali, familia Petrariu a fost prinsa pe picior gresit. Mai precis, politistii au descoperit ca extinderile si renovarile efectuate in zona cu pricina, nu au la baza acte si documente legale de construire. Drept urmare, cei doi patroni de la PIM au fost amendati cu 2000 de lei, iar la final au fost obligati sa intre in legalitate.

Potrivit Politiei Locale Iasi, lucrarile de extindere la acoperisul cladirii din Targusor Copou nu respecta in nici un fel standardele legale de constructie, si, mai mult decat atat, familia Petrariu nu ar detine o autorizatie de construire. Ilegalitatea de la PIM a fost confirmata si de purtatorul de cuvant al Politiei Locale, Daniel Ungureanu.

“In urma verificarii constructiei efectuate in Targusor Copou s-a constatat ca proprietarul (n.r .- PIM)  nu detine autorizatie de construire si in consecinta a fost amendat cu suma de 2000 de lei, si s-a dispus intrarea imediata in legalitate. Totodata, proprietarului i s-a impus sa obtina o autorizatie de construire conform legii sau, in caz contrar, sa aduca cladirea respective la forma initiala”, a precizat Daniel Ungureanu, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Iasi.

Monstruozitatea din Targusor Copou

Amintim ca, sotii Maria si Marius Petrariu, cei doi proprietari ai firmei de copiere si multiplicare PIM, s-au apucat recent de reabilitarea unei cladiripe care o detin in Targusor Copou, pe Soseaua Stefan cel Mare. Lucrarile din zona au demarat de mai mult timp, insa, din motive stiute numai de cei doi patroni, toata renovarea s-a transformat repede intr-o adevarata monstruozitate, cum rar mai intalnesti. Mai precis, armatura placii acoperisului, ce a fost turnata din nou, in totalitate, ar fi fost practic tesuta chiar in jurul unui stalp de lumina, care sustine reteaua de alimentare cu energie electrica. Totodata, pe santierul nou creat de la PIM nu ar exista nici un fel de panou informativ, care sa explice situatia si durata perioadei lucrarilor de renovare si de extindere, asa cum prevede legea in constructii si pe care trebuie stipulate numarul autorizatiei de construire dar si alte date concrete si clare referitoare la investitia in cauza.

Initial, patronii de la PIM au declarat cu seninatate ca ei detin autorizatie de construire, dar nu vor sa ofere detalii despre acest lucru. Mai mult, cei doi soti Petrariu nu au dorit ca sa ofere nici un fel de explicatii referitoare la constructiile demarate in zona si nici nu au comentat nimic despre prezenta bizara a acelui stalp de curent, iesit din planseu. Contactati telefonic, cei doi patroni s-au aratat iritati si nervosi si au oferit raspunsuri “in doi peri”. Marius Petrariu s-a marginit sa declare ca nu este cel in masura ca sa ne ofere detalii suplimentare despre investitia PIM.  Barbatul, a fost insa contrazis, in final, de catre inspectorii de la Politia Locala, care, in urma descoperirii ilegalitatii, l-au sanctionat cu amendaic.

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here