Pasionații de criminalistică, invitați la Conferința Națională de la Iași

Pe 1 și 2 aprile 2017, începând cu ora 9:00, în incinta Aulei Magna „Mihai Eminescu” din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”din Iaşi va avea loc Conferința Naţională de Criminalistică, Ediţia a V-a, 2017.

Este unicul eveniment de acest gen din zona Moldovei, care se adresează atât publicului larg – persoanelor pasionate de cultura forensic, cât și studenților, masteranzilor, specialiştilor şi experţilor criminalişti.

Conferința este organizată de Grupul de Initiațivă al Masteranzilor de la Criminalistică în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor la Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și CERNESIM.

În cadrul evenimentului vor participa specialişti din domeniu, cadre universitare, doctoranzi şi experți criminaliști, precum şi alţi reprezentanți ai sistemului de justiţie penală, printre aceștia aflându-se domnul  Conf. univ dr. Sorin Alamoreanu, profesor de criminalistică Facultatea de Drept, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca și expert INEC, precum și domnul Prof. univ. dr. si psiholog criminalist Tudorel Butoi-Severin.

În prima parte a conferinței, participanţii vor avea ocazia să afle detalii despre ceea ce presupune ştiinţa criminalistică, despre opiniile și experiențele experţilor din acest domeniu, despre tehnici şi metode moderne de cercetare criminalistică și, nu în ultimul rând, despre beneficiile concrete ale derulării unui astfel de masterat în domeniul criminalisticii.

În cea de-a doua parte a conferinței, vor avea loc workshop-uri – activități practice realizate de masteranzii criminalişti ce se adresează participanților, dar și invitaților: tehnici de microscopie folosite în criminalistică, analiza spectrală în infraroșu cu aplicații în criminalistică, balistică, Luminol și Kastle Meyer, oxicologie (cianogeni – aliment și otravă, medicamente pentru slăbire până la moarte), tehnici de relevare și prelevare a amprentelor, detectarea comportamentului simulat utilizând tehnicile poligraf.

Pentru mai multe informații despre eveniment, puteţi accesa site-ul evenimentului (crimeanalistik.info) şi pagina de Facebook (https://www.facebook.com/CrimeAnaliStik).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here