Nici bine n-au venit, și marii investitori pleacă deja din România

Unul dintre cei mai mari investitori germani de pe pia­ţa locală, Dräxlmaier, care are în Ro­mâ­nia în acest moment peste 15.000 de angajaţi, a anunţat că va închide capacitatea de producţie de la Piteşti, unde producea cablaje pentru in­dustria auto. Lisa Dräxlmaier Autopart este totodată şi prima companie a grupului german înfiin­ţată în România, în urmă cu mai bine de 20 de ani. Tot la Piteşti grupul german realizează şi dezvoltare tehnică de produs, dez­voltare IT şi inginerie de testare.

Restrângerea activităţii şi reducerea nu­mă­rului de angajaţi au început încă din perioada 2015-2016. Dacă în urmă cu doi ani compania avea un număr mediu de 2.600 de angajaţi, la finalul primului semestru din 2016 numărul scăzuse la 1.300 de salariaţi.

„Situaţia este rezultatul unui cumul de fac­tori: pe de o parte, este vorba despre redu­ce­rea fi­rească a comenzilor în cazul produselor al că­ror ciclu de viaţă se apropie de final, iar pe de al­tă parte unul dintre principalii clienţi a decis să-şi mute producţia în Mexic“, a declarat Bernd Schmitt, director general al Lisa Dräxl­maier Auto­part.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here