Pantazi a îngropat RAGCL Pașcani. Regia nu poate achita o datorie de 2.000 de euro la Fisc

O regie importantă din subordinea Primăriei Pașcani este în pericol de a nu-și mai putea continua activitatea și de a rămâne fără bani de salarii și alte investiții din cauza datoriilor la bugetul consolidat al statului. Regia de Gospodărire  Comunală și Locativă este executată silit de  Fisc pentru că nu a achitat contribuțiile angajaților pentru sănătate, asigurări sociale, precum și impozitele pe venituri din salarii și venituri din amenzi. Datoriile ajung la suma de 8000 de lei iar pentru recuperarea banilor, ANAF a cerut instituirea unei popriri pe conturile regiei.

Regia de Gospădărire Comunală și Locativă Pașcani este la un pas de dezastru financiar. Inspectorii Fiscului au demarat recent procedura instituirii unei popriri pe conturile instituției pentru recuperarea unei datorii de 7787 de lei reprezentând neachitarea contribuțiilor angajaților pentru sănătate și asigurări sociale, precum și alte taxe și indemnizații. În adresa de înființare a popririi mai sunt incluse și venituri din amenzi cît și alte sancțiuni aplicate de către alte instituții de specialitate, debitul fiind calculat la suma de 6000 de lei. Deoarece activitatea Regiei Locative este pusă în pericol, directorul-general Gelu Costel  Nedelcu și șeful Serviciului-Financiar-Contabilitate, Luminița Ilade, au contestat măsurile severe care au fost dispune de organul fiscal. Într-o plângere înaintată Judecătoriei Iași, reprezentanții Regiei de Gospodărire Comunală și Locativă Pașcani solicită anularea popririi și suspendarea executării silite, arătând că o parte din datorii ar fi fost plătite pe parcurs.

Directorul RAGCL: “E absurd!”

“Instituția noastră a achitat o parte din debit. În adresa de înființare a popririi pe care o contestăm sunt cuprinse sume de plată de până la 6000 de lei. Ori noi nu datorăm aceste sume. E vorba de impozitul pe venituri din salarii, contribuții de asigurări sociale și de sănătate, dar și alte contribuții și indemnizații. Pe care noi susținem le-am plătit chiar la data emiterii adresei de poprire. Din acest motiv, cerem anularea tuturor formelor de executare”, a arătat directorul Regiei, Gelu Nedelcu. Până în momentul de față, juriștii Fiscului nu au depus la dosarul cauzei nici un fel de document sau întâmpinare în care să explice instituirea unei măsuri atât de severe împotriva unei entități care își desfășoară activitatea tot în interesul statului român.

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here