Panică între pasagerii ieșeni ai unei curse Tarom: un motor s-a defectat în timpul zborului!!

Compania aeriană Tarom pare să fi intrat într-o zodie a ghinionului, având tot mai multe probleme în ultimul timp, și mai ales la Iași. După ce a renunțat la mai multe rute, între care unele cu trafic intens, din cauza flotei învechite, nici pe cele pe care le mai păstrează, pasagerii nu sunt în siguranță.

Este și cazul celor care au dorit joi, 23 martie, să ajungă la București, folosind cursa de 14.30. La câteva minute de la decolare, unul dintre motoarele avionului s-a defectat, iar aparatul de zbor a fost obligat să revină pe pistă.

„A fost o problemă tehnică depistată în timpul zborului, la zece minute de la decolare. Pentru siguranţa pasagerilor, pilotul s-a întors pe pista de la Iaşi, iar oamenii au fost preluaţi pentru zborul de la ora 18.50, cu o aeronavă mai mare. Problema la prima aeronavă a fost rezolvată mai târziu. Cât au stat în aeroport, pasagerii au primit o gustare din partea companiei”, au precizat reprezentanţii Aeroportului Iași.

Deși incidentul a provocat panică printre pasageri, Tarom nu a comunicat nimic oficial în legătură cu acesta, ultima informare publicată pe site-ul companiei făcând referire la probleme tehnice înregistrate la alt zbor, respectiv Bucureşti-Budapesta, din 17 martie, care s-a întors din drum după 40 de minute, ca efect al unor probleme la computerul de navigaţie.

Este primul incident de acest gen din 2017, după ce anul trecut, în luna octombrie, Tarom a avut nu mai puțin de cinci într-o singură zi, inclusiv ratarea decolării zborului Bucureşti – Iaşi…

După problemele amintite, Tarom a luat decizia scoaterii din flotă a două aeronave A310, care nu au fost însă înlocuite cu altele noi, acesta putând fi și motivul pentru care au fost eliminate din orarul Aeroportului Iaşi zboruri externe importante către Munchen, Madrid, Roma şi Bologna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here