Pandemia de COVID-19 – Singura țară din Europa cu ZERO cazuri de infectare

În timp ce pandemia de COVID-19 îngrozește omenirea, Muntenegru pare a rămâne o insulă de siguranță. Statul ex-iugoslav a rămas singura ţară din Europa fără nici măcar un caz confirmat de coronavirus, pandemia care a afectat peste 170.000 de oameni în toată lumea şi a dus la decesul a 6000 de oameni, transmite Mediafax.

Situat la doar 300 de kilometri de Italia, a doua cea mai afectată ţară din lume, Muntenegru a efectuat mai multe teste, însă toate au ieşit negative.

 

Deniz Türkbay, un vânzător de produse pentru igienă susține că natura liniştită si curată a muntenegrenilor a făcut ca ţara să fie ferită până acum de coronavirus.

„Nu mi-e frică, suntem o ţară liniştită şi paşnică, avem grijă de curăţenia noastră şi evităm zonele aglomerate. Pur şi simplu nu mai ies la cafenele sau în mall”, spune el.

Potrivit Reuters, Muntenegru a luat deja măsuri în privinţa coronavirusului, la fel ca restul ţărilor afectate. Adunările publice au fost interzise, şcolile, porturile şi unele graniţe au fost închise pentru cel puţin 14 zile ca măsuri preventive împotriva Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here