Opt tehnicieni, ținuți captivi câteva zile de niște țărani, de teama instalării tehnologiei 5G

Echipa tehnică venise să repare o antenă de telecomunicații, însă au fost sechestrați de femrierii din zonă.

Problemele au început când echipa tehnică a ajuns în satul Chopcca din peru pentru a repara niște componente ale unei antene de telecomunicaţii din provincia Acobamba.

Fermierii din zonă  s-au opus reparației și i-au sechestrat pe lucrători, apoi şi au cerut eliminarea antenei în schimbul eliberării tehnicienilor, a declarat  un purtător de cuvânt al companiei de telecomunicaţii Gilat Peru, una din principalele companii în domeniu.

„Locuitorii nu i-au lăsat să intre (în sat) pentru că au susţinut că 5G transmite COVID-19”, a explicat situaţia purtătorul de cuvânt al Gilat Peru.

Cei opt angajaţi au fost ţinuţi captivi începând de miercuri şi au fost eliberaţi în urma unui acord cu autorităţile, a anunţat sâmbătă poliţia peruană.

„Toţi au fost eliberaţi. Ei spun că au fost deţinuţi în condiţii bune”, a declarat pentru AFP Leni Palacios, un reprezentant al poliţiei din regiunea Huancavelica, în Anzii peruvieni. Cazul a început atunci când tehnicienii au venit să repare o componentă a unei antene de telecomunicaţii din provincia Acobamba, la peste 500 de kilometri sud-est de capitala Lima.

Eliberarea angajaţilor a avut loc după o întâlnire între locuitorii din Chopcca şi o comisie formată din reprezentanţi ai ministerului transporturilor, guvernului regional şi companiei Gilat Peru.

„În cadrul şedinţei a fost semnat un acord pentru eliberarea angajaţilor”, a declarat Leni Palacios.

Purtătorul de cuvânt al lui Gilat Peru a negat instalarea 5G de către compania sa. El a menţionat faptul că pe reţelele sociale circulă teorii care stabilesc conexiuni între noua tehnologie 5G şi răspândirea COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here