Factură medicală de 1,1 milioane de dolari pentru un bărbat care a supraviețuit COVID-19

Health care billing statement with stethoscope, pen and calculator.

Michael Flor, din Seattle, SUA, a fost tratat pentru COVID-19 la Swedish Medical Center, în Issaquah. A făcut o formă foarte gravă a bolii și a ajuns la Terapie Intensivă. Însă medicii au reușit să-l salveze.

Șocul trecerii pe lângă moarte a fost urmat de un altul, după externare. Michael a primit acasă factura pentru serviciile din spital și, cu toate că nu se aștepta să fie vorba de o sumă mică, având în vedere că a stat multe zile la ATI, nu-și imagina ce avea să descopere la deschiderea plicului: 1.122.501 dolari, de plată.

Factura trimisă lui Michael se întinde pe 181 de pagini. Din suma totală, doar 9.736 ar fi costat cazarea la Terapie Intensivă, însă la asta se adaugă 408.912 cheltuiți pe izolarea impusă de infectarea COVID-19 și pe costumele de protecție purtate de personalul medical. Costuri mari au fost percepute și pentru medicamentele cu care bărbatul a fost ținut în viață. Din fericire, Michael Flor are o asigurare medicală care acoperă cheltuielile.

Cazul lui nu e singular în SUA. La sfârșitul lunii mai, un profesor de liceu din Colorado a primit o factură de 840.000 $ pentru perioada petrecută în spital cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here