Oferta lui Ponta pentru Iași : prezervativul mafiotic Leancă și lingăul ruso-sovietic Hadîrcă

despre o groapă de gunoi cu panglici tricolore de pe malurile Bahluiului

 

Ca mai toți cîrlanii ieftini de Dîmbovița ( cu pretenții de buhai comunali sau naționali ), fostul mikimaus adrian-năstăsist Victor Ponta consideră Iașul un fel de fundătură a fraierilor cu preț redus, adică un loc unde se pot vinde, în ambalaj lucios, tot felul de rebuturi politice și umane, fie ele de producție locală sau importate de pe felurite coclauri.

Mai întîi, ex-șeful pesedist a fericit Iașul cu amicul lui penal și nesimțit Nicu Bănicioiu, cel care, ca parlamentar, a trecut prin oraș și prin județ mai rar decît un pîrț de elefant roz. Apoi, cînd a căzut de pe tron și i s-a dat de înțeles că, dacă rupe PSD, va fi iertat de condamnarea cu executare, a pus în fruntea filialei ieșene a noului său partid două jalnice rebuturi pesediste, două poloboace pline cu ifose jalnice și goale de bun simț sau de creier – duetul penibil Iacoban-Abălași.

După ce a reușit să alunge din partid unul dintre puținii oameni decenți și cu potențial ( generalul Vasile Roman ), fostul țuțeraș al lui Adrian Năstase a parașutat pe listele parlamentare de la Iași două rebuturi de peste Prut, pripășite la ordin pe malurile Bahluiului, pe baza vechiului principiu conform căruia ieșenii înghit orice găinaț, ca pe anafură, dacă e livrat de la București și ambalat în vorbărie sforăitoare și ieftină.

Iurie Leancă și Ion Hadîrcă, acesta e duetul de basarabeni refolosibili cu care Victor Ponta vrea să potcovească Iașul, în sos de leorbăială patriotoidă, iuțeală de limbă și nebăgare de seamă, ca la un fel de ” alba-neagra ” electorală. Fiindcă tovărășelul Ponta și cei din jurul lui cred că toți ieșenii sînt proști sau că pe Bahlui n-a ajuns internetul, ca să poată afla lumea ce reziduuri vrea să vîndă el, la preț de trufandale.

Iurie Leancă e un fost funcționăraș sovietic din serviciul diplomatic, trimis de Moscova la București taman înainte de ” revoluția ” din 1989, după terminarea facultății. Deci un tovarăș de încredere, garantat de KGB, fiindcă altfel nu ajungea într-una din cele mai sensibile ambasade sovietice. Fiind un fel de plastilină în costum, micul diplomat sovietic s-a adaptat rapid după căderea URSS, ajungînd, în urmă cu cîțiva ani, premier de paie al Republicii Moldova. Mai exact, un fel de prezervativ guvernamental al mafiotului-șef basarabean Vladimir Plahotniuc, după ce l-a trădat pe Vladimir Filat, cel care îl angajase anterior tot în rolul de prezervativ politico-diplomatic.

Ca să vă lămuriți ce fel de romîn vopsit e Iurie Leancă : pe cînd prezervativcikul mafiotic era premier, guvernul de la Chișinău, schimbînd în mod ilegal regulamentul oficial, a refuzat să-i acorde Premiul Național lui Paul Goma, cel mai mare militant contra dictaturii comuniste a lui Nicolae Ceaușescu. Asta deși Goma primise voturile necesare din partea majorității membrilor comisiei guvernamentale pentru acordarea premiului, iar suma respectivă i-ar fi permis basarabeanului Goma, bătrîn, bolnav și sărac, să revină definitiv acasă, în locurile de unde fusese alungat de tancurile rusești, în 1944.

Ion Hadîrcă e un propagandist și lingău sovietic cu vechime mult mai mare decît colegul lui de listă electorală ieșeană. Un mancurt care a lins, ani la rînd, cizma ocupanților ruși din Basarabia, apoi s-a dat de trei ori peste cap, devenind mare patriot rrromîn. Fiindcă am scris de mai multe ori despre acest reziduu sovietic vopsit tricolor, n-o să  mai reiau ceea ce puteți citi în aceste linkuri :

https://www.7iasi.ro/pnl-istul-chirica-onoreaza-o-sluga-jegoasa-a-ocupantilor-rusi-din-basarabia/

https://www.observatorcultural.ro/articol/un-colaborationist-sovietic-senatul-romaniei-ion-hadarca/.

O să mai amintesc doar atît despre tovarășul senator ALDE Hadîrcă, care vrea să devină acum parlamentar pe lista Pro Romînia : e la fel de mînjit ca și Iurie Leancă în chestiunea reîntoarcerii ratate în Basarabia a lui Paul Goma. Fiindcă a promis, la o emisiune a televiziunii publice de la Chișinău, că va rezolva problema unei locuințe pentru marele militant anticomunist, dar apoi și-a încălcat porcește promisiunea. Iar vicepreședinta comisiei guvernamentale care i-a furat lui Paul Goma Premiul.Național al Republicii Moldova, încălcînd legea, era vicepremier din partea partidului condus taman de marele patriot și literat rrromîn Ion Hadîrcă. Care a tăcut mîlc, ca magiunul în păpușoi, după această mizerie dezgustătoare.

Iar ca să ne lămurim cît respect are micul Tîrtulescu Ponta pentru simboluri și pentru Basarabia, încă un detaliu, pentru cei cu memoria scurtă : în timpul premierului Ponta, RAPPS, subordonată guvernului, a vrut să-l dea afară pe Ilie Ilașcu din apartamentul unde locuia. Doar scandalul din presă a făcut ca această mizerie incredibilă să fie blocată.

Cine e Ilie Ilașcu ? Un basarabean care nu se ridică la nivelul marilor rrromîni Leancă & Hadîrcă. Cel puțin din punctul de vedere al lui Victor Ponta. Sau al mafiotului-șef Plahotniuc, fugar acum, care probabil oftează după Victoraș, Iura si alți mari oameni de stat. Și de șezut.

Scuze, așa mi-a zis Putin să scriu. Votați-i deci pe oamenii lui Ponta, ei sînt rrromîni adevărați, de nâdejde. Ca Nadejda Krupskaia, nevasta lui Lenin. Și el un mare romîn, desigur.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here