O viață de coșmar. Coafeza din Iași ucisă de soț sâmbătă seara, era amenințată în fiecare zi cu bătaia. Copiii minori au fost preluați de o verișoară a victimei

Foto: adevarul.ro

Cei doi copii minori ai femeii ucise sâmbătă seară într-un coafor din cartierul ieşean Tudor Vladimirescu au fost preluaţi de către o verişoară de-a victimei urmând ca zilele următoare să se stabilească dacă aceştia vor fi internaţi într-un centru.

 

Nina O., de 38 de ani, avea două fetiţe, de trei ani şi 13 ani, ultima dintre ele venind sâmbătă seara la locul crimei şi fiind informată de autorităţi despre tragedie. Adolescenta era însoţită de un reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGSAPC) Iaşi vestea morţii mamei sale fiind devastatoare pentru ea. Femeia ucisă mai avea un băiat de 18 ani, arată Adevărul. 

Potrivit directorului DGSAPC Iaşi, Florin Ion, citat de Mediafax, Nina O. a fost internată joi, 26 decembrie, în Centrul pentru protecţia victimelor violenţei domestice, la scurt timp după ce soţul ei a agresat-o. Femeia a fost cazată alături de cele două fete ale sale, băiatul major preferând să rămână la un prieten.

„Femeia a venit la centrul din Iaşi în urmă cu trei zile, împreună cu cei trei copii. Două sunt fetiţe, de 13 ani, respectiv doi ani şi şapte luni. Al treilea copil, un băiat major, a spus că merge la un prieten, astfel că în centru a rămas doar mama cu cele două fetiţe. În momentul în care a ajuns la centru, femeia avea urme de violenţe. A spus că se simte rău şi a fost chemată ambulanţa”, a spus Florin Ion pentru sursa citată.

Sâmbătă seară, mai multe rude de-ale victimei s-au prezentat la centru după ce au aflat despre crima de la coaforul din Tudor Vladimirescu. „Au venit vreo şapte persoane, verişoare, fraţi şi unchi. Cele două fetiţe au fost preluate temporar de o verişoară primară a femeii. Ea şi-a exprimat intenţia de a le prelua. Va fi făcută o anchetă de către noi şi se va stabili dacă fetiţele vor rămâne la rude sau vor fi internate într-un centru de plasament. Fetiţele vor beneficia de consiliere psihologică”, a mai spus directorul DGASPC Iaşi.

Nina O. a fost ucisă sâmbătă seară, în timp ce se afla la serviciu în coaforul din Tudor. La scenă au asistat două dintre colegele victimei, audiate ulterior de anchetatori. Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a precizat, pentru “Adevărul”, că s-a deschis dosar penal pentru omor calificat şi că starea gravă a agresorului, Vasile O., de 41 de ani, nu permite încă audierea sa. Ea a mai menţionat că motivul pentru care bărbatul şi-a ucis soţia este gelozia.

Victima a fost înjunghiat cu un cuţit de 18 centimetri, găsit de anchetatori la faţa locului. Agresorul a lovit-o de mai multe ori pe soţia sa, în zone vitale, după care s-a aşezat în genunchi şi s-a înjunghiat în zona abdomenului şi a gâtului. A fost preluat ulterior de către medici iar în prezent se află în comă la Spitalul de Urgenţă “Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, femeia a depus în luna noiembrie o plângere împotriva soţului ei acuzându-l de violenţă. Ulterior, ea şi-a retras plângerea iar bărbatul s-a internat voluntar la Spitalul de Psihiatrie “Socola” Iaşi. Apropiaţii bărbatului spun că acesta obişnuia să consume alcool.

 

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here