O nouă înfrângere pentru MAFIA din Primărie! Autorizația blocului de lângă grădinița Cantemir a fost anulată!

Curtea de Apel a anulat autorizația ilegală eliberată de Chirica și Harabagiu pentru un bloc cu șase nievele în curtea grădiniței din cartierul Cantemir @ Prefectura ceruse anularea autorizației în vara anului trecut ca urmare a unui control efectuat de Inspectoratul de Stat în Construcții cu privire la legalitatea emiterii documentului @ ISC a găsit mai multe probleme de legalitate în documentația care a stat la baza emiterii autorizației @ „Punctul de vedere al ISC detaliază o serie de aspecte de nelegalitate ale acestei autorizații de construire”, declara prefectul Marian Grigoraș la momentul depunerii acțiunii în instanță @ Dezvoltatorul Ioan Cărăbuș a cumpărat terenul de lângă grădiniță la câteva zile după emiterea autorizației de construire @ A plătit 120.000 de euro pentru un proiect imobiliar cu 5 etaje și s-a ales doar cu o palmă de pământ de 480 mp

Judecătorii ieșeni demontează o nouă ilegalitate comisă de primarul Mihai Chirica și fostul viceprimar Gabriel Harabagiu. Curtea de Apel Iași a decis în cursul zilei de astăzi anularea unei autorizații de construire emise în anul 2021 cu încălcarea legii. Prin semnăturile lui Harabagiu și Chirica, Primăria Iași a autorizat un bloc cu șase nivele pe un petic de pământ, în curtea unei creșe din strada Decebal.

Admite recursul formulat de recurentul Prefectul Judeţului Iaşi împotriva sentinţei nr. 964/CA/2021 a Tribunalului Iaşi – Secţia a II-a Civilă, Contencios Administrativ şi Fiscal, pe care o casează în parte. Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul PREFECTUL JUDEŢULUI IAŞI în contradictoriu cu pârâţii PRIMARUL MUNICIPIULUI IAŞI, SC IN FRONT ASSOCIATES S.R.L. şi SC CĂRĂBUŞ GRUP CONSTRUCT SRL. Anulează autorizaţia de construire nr. 142/25.03.2021 emisă de Primarul Municipiului Iaşi. Menţine soluţia dată cu privire la excepţia inadmisibilităţii acţiunii. Definitivă. Pronunţată azi, 18.05.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei.” – se arată în minuta Curții de Apel Iași

În luna martie 2021, Primăria Iași a eliberat firmei In Front Associates SRL, patronată de Răzvan Bănceanu, autorizația de construire pentru un bloc cu parter și cinci etaje cu destinația cămin pentru elevi și studenți. Deși terenul situat pe Aleea Decebal nr. 17 are doar 480 mp, iar accesul rutier este extrem de greoi, municipalitatea ieșeană a aprobat ridicarea unui mastodont de beton între blocurile din Cantemir. În plus, documentația PUZ realizată anterior prevedea ca destinația imobilului să fie de „locuințe colective” nu de spații de cazare ori cămin. Conform documentului emis pe 25 martie, prin schimbarea destinației clădirii autorizate numărul locurilor de parcare pe care trebuie să le asigure dezvoltatorul a fost redus la doar 6 posturi raportat la un număr de 25 de camere de cămin. De asemenea, autorizația prevedea un imobil cu o suprafață construită de peste 1.100 metri pătrați și o înălțime de 18 metri. Drept, urmare, Prefectura Iași a solicitat ISC să verifice întreaga documentație care a stat la baza emiterii autorizației de construire. În iunie 2021, Ispectoratul de Stat în Construcții a înaintat Prefecturii raportul cu ilegalitățile constatate, iar prefectul Marian Grigoraș a atacat în instanță autorizația cerând anularea acesteia.

Firma SC In Front Associates SRL a vândut terenul din Aleea Decebal la câteva săptămâni după eliberarea autorizației de construire. Firma dezvoltatorului Ioan Cărăbuș a plătit 120.000 de euro pentru terenul pe care era aprobat un proiect imobiliar care se anunța a fi profitabil. Cărăbuș nu a apucat să facă niciun pas pentru că prin atacarea în instanță a autorizației de construire de către Prefectură documentul se suspendă de drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here