O nouă delegare internațională pentru arbitrii ieșeni!

Cei doi arbitri internaționali de fotbal în sală, Vlad Ciobanu și Bogdan Hanceariuc au fost delegați de UEFA la un joc din preliminariile Campionatului European care va avea loc în 2022, în Olanda. Ieșenii vor conduce jocul dintre Rusia și Franța, unul dintre cele mai importante meciuri ale etapei a IV-a din preliminariile europene și, totodată, derby-ul grupei a II-a, din care mai fac parte Georgia și Armenia.

„Am primit cu multă bucurie această delegare și este pentru prima dată în România când doi arbitri din același oraș vor oficia împreună la un meci internațional. Pregătim cu foarte multă seriozitate acest joc pentru ca performanțele noastre să fie la un nivel foarte ridicat„ a declarat Vlad Ciobanu.
În acest moment, după două etape disputate, Rusia este liderul grupei cu 6 puncte, urmată de Franța cu 2 puncte și de Georgia și Armenia cu câte un punct.

Echipa de futsal a Rusiei ocupă locul 4 în clasamentul mondial, în vreme ce Franța este pe locul 23. Rusia este una dintre marile puteri ale futsalului, având în echipa de bază câțiva jucători brazilieni naturalizați. Și Franța a investit foarte mult în ultimii ani în fotbalul de sală, atrăgând în campionatul intern, la campiona țării Asnieres Villeneuve, jucători emblematici precum portughezul Ricardinho sau fostul căpitan al Barcelonei, Ortiz.

Începând din acest an, meciurile din preliminariile Campionatului European se desfășoară după sistemul din Liga Națiunilor, de la fotbal. Sunt 8 grupe de câte 4 echipe, competiția desfășurându-se în sistem campionat, cu jocuri tur-retur, primele două clasate din fiecare grupă, obținând calificarea în etapa următoare a competiției.
Naționala României face parte din grupa a IV a, alături de Serbia, Bosnia și Macedonia de Nord. După două etape, România este pe locul doi în grupă, cu două egaluri, 2-2 cu Serbia la Timișoare și 2-2 în Macedonia de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here